avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale renuntare asociere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

renuntare asociere firma

Buna ziua,
cine imi poate spune ce acte imi trebuie pentru a iesi dintr-o firma in care suntem 2 asociati. Precizez ca eu nu am avut si nu am nici un beneficiu din acesta asociere.
Dorim sa incheiem aceasta asociere fara discutii si alte probleme.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 13:45, 26 Septembrie 2012
Documentele necesare pentru înregistrarea menţiunii privind transmiterea părţilor
sociale SRL:

1. Cerere de înregistrare
2. Hotarare AGA
3. Actul constitutiv actualizat
4. Contractul de cesiune, în original
5. Dacă potrivit actelor de cesiune s-au obţinut câştiguri de către cedentul persoană fizică din vânzarea părţilor sociale/ acţiunilor, câştiguri determinate ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare şi valoarea nominală/preţul de cumpărare, se vor depune şi documentele de plată a impozitului pe venit.
6. Imputernicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original).

In cazul expus de dvs, adica cesiune intre asociati, se rezolva intr-o singura etapa, iar costurile se ridica la aproximativ 500 de lei.

Succes!

Mai trebuie si declaratia pe proprie raspundere a celuilalt asociat ca indeplineste conditiile de a fi asociat unic in urma cesionarii.
Si nu uitati de revocarea din fumctia de administrator -daca este cazul, si numirea altuia. Sau asociatul care ramane declara ca accepta mandatul de admin si indeplineste conditiile de asociat unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Vanzare societati comerciale piciuletz piciuletz Buna ziua, Suntem in negocieri cu o firma din SUA care este interesata sa cumpere doua societati comerciale inmatriculate in Romania. [un SRLromanesc si o ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator srl Spataru_doru Spataru_doru Buna ziua Ce trebuie facut pentru a schimba administratorul unui SRL. Mentionez ca administratorul societatii este si unic asociat. Noul administrator va ... (vezi toată discuția)