avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

va rog sa-mi raspundeti, daca se poate:
Mama mea a imprumutat 10000 Euro de la o familie, dupa moartea tatalui meu. mama a decedat si nu a platit suma, cine plateste aceasta suma. Tin sa precizez ca tatal meu a murit inainte de a face mama acest imprumut, si suntem 2 surori, care nu am deschis suscesiune dupa moartea tatei. Cand o sa deschidem succesiune acum, suma imprumutata cine o achita? Poate acea familie sa puna sechestru pe mostenirea noastra, pentru recuperarea banilor? ce trebuie sa facem. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: fbog , utilizator 18:26, 10 Octombrie 2012
Mama a fost datoare, nu si tata. Veti plati dvs datoria in calitate de mostenitori, numai in limita a ce mosteniti de la mama, daca mama a decedat dupa oct 2011.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi sporite pt cei ce locuesc cu parintii? lenuta_t lenuta_t Buna ziua! Sora mea sta cu tata care de curand a fost diagnosticat cu dementa vasculara. Boala incepe sa-si arate fata si e mai greu acum. Mama a murit cand ... (vezi toată discuția)
Succesiune fbog fbog va rog sa-mi specificati urmatoarele: Tatal meu a murit si nu s-a facut succesiunea. Suntem doua surori si mama, Mama a facut un contract de imprumut cu o ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)