avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Concurenta neloiala?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Concurenta neloiala?

Considerati un act de concurenta neloiala faptul ca un angajator - firma IT - incearca sa convinga un angajat al unei alte firme IT, din acelasi oras, cu profil de activitati similar, propunind salariu mult mai mare plus alte beneficii? Mentionez ca angajatul respectiv a fost angajat in urma cu 6-7 ani, iar la acea data nu prea stia bine ce inseamna IT, dar s-a format aici ca persoana tehnica, iar acum este cotat ca un specialist bun.
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 19:57, 20 Ianuarie 2005
din pacate, aceasta este piata fortei de munca. Nu cred ca putem vorbi de concurenta neloiala in acest caz. Singurele oprelisti ar fi eventuale clauze contractuale dintre dumneavoastra, ca angajator, si angajatul in cauza.

In acest moment, codul muncii a prevazut clauze de formare profesionala, care se subinteleg in orice contract. Aceasta reglementare nu este insa aplicabila contractelor incheiate inainte de 2003 decat in foarte putin cazuri si in functie de prevederile din contractul individual de munca si actele aditionale la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala? Considerati un act de concurenta neloiala faptul ca un angajator - firma IT - incearca sa convinga un angajat al unei alte firme IT, propunind salariu mult mai ... (vezi toată discuția)
Baza de date emillius emillius Buna ziua, Ce se poate face impotriva unui fost angajat care incearca sa vanda concurentei o baza de date? Aceasta contine informatii confidentiale, ... (vezi toată discuția)
Angajament de confidentialitate Daniela.g Daniela.g Pot fi obligata sa semnez asa ceva sub denumirea de angajament de confidentialitate: \"Sa nu particip in calitate de proprietar, asociat, salariat, sau agenti ... (vezi toată discuția)