avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Baza de date
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Baza de date

Buna ziua,

Ce se poate face impotriva unui fost angajat care incearca sa vanda concurentei o baza de date? Aceasta contine informatii confidentiale, inclusiv afectiuni medicale, ale clientilor firmei.
In CIM si actele aditionale au existat clauze clare cu privire la confidentialitate, inclusiv valoarea despagubirilor in cazul in care se incalca aceaste clauze sunt incalcate.
Se poate merge pe actiuen penala?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 25 Septembrie 2013
Nu aveti copii ale bazei ati avut un angajat IT care sa protejeze baza de date?
Furtul bazei de date de angajatii care pleaca dintr-o companie si vanzarea acesteia catre o alta firma este cel mai intalnit caz de concurenta neloiala cu care se confrunta companiile din Romania, neexistand sanctiuni legale in acest sens.
Ce puteti face:
1. ati putea sa va adresati Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, desi sunt nevoit sa recunosc ca nu cunosc atributiile acesteia.
2. anuntati pacientii ca datele lor cu caracter personal au furate de fostul angajat
3. daca datele au fost furate DUPA ce a fost dat afara, puteti face plangere penala pt acces fără drept la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice, prevăzut de art. 42 alin 2 din Legea 161/2003
Aveti dovezi ca acel angajat incearca sa vanda o baza de date luata din cadrul unitatii dvs?
Fostul angajat a avut acces, pentru indeplinirea atributiunilor de serviciu, la o mica parte din baza de date, in perioada contractului de munca. Dovezi ... incercam sa convingem persoana "contactata" sa dea o declaratie in acest sens (aceasta persoana ne-a informat despre acest fapt).
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
emillius, utilizator
Ar fi de bun augur daca obtineti asa ceva, dar sa-i explicati si care sunt urmarile intrucat poate fi citata ca martor intr-un eventual litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza confidentialitate idran90 idran90 Buna ziua, Am semnat de comun acord cu fostul angajator o clauza de confidentialitate ce are valabilitate 2 ani dupa incetarea contractului de munca sau ... (vezi toată discuția)
Deturnare clientela in proportie de 90% de fostul angajat moldenerg moldenerg Fost angajat al companiei, firma de dsitributie regionala, deturneaza clientela la care a avut acces. Timp de cativa ani a avut relatie directa cu toti ... (vezi toată discuția)
Date confidentiale adriantemax adriantemax Buna ziua, Un programator sedus de o secretara de la noi care are firma, i-a trimis acesteia si inca unei secretare parolele de la conturile noastre unde ... (vezi toată discuția)