avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare fortata

Buna dimineata!
As dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care refuz delegarea pentru 60 de zile la 300 km distanta de domiciliu? Mentionez ca in CIM este precizat locul de munca la care se desfasoara activitatea, iar decizia delegarii este evident unilaterala... Pot fi concediat pe motiv disciplinar, deoarece refuz deplasarea ?Daca da, in ce conditii, cu ce preaviz? Am sanse de castig in eventualitatea unui proces?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 26 Ianuarie 2009
o scuta mentiune: in cazul concedierii ca sanctiune diciplinara, angajatul nu are dreptul la preaviz.
Care este varianta corecta? Preaviz de 15 zile daca refuz delegarea sau desfacerea cim fara preaviz? :stunned:
Daca sunteti concediat disciplinar nu aveti dreptul la preaviz.
smeagull a scris:

o scuta mentiune: in cazul concedierii ca sanctiune diciplinara, angajatul nu are dreptul la preaviz.

In cazul desfacerii disciplinare a c.i.m., in baza art.61 lit.a C.mun., nu se acorda preaviz.
În cazul în care concedierea intervine pentru motivul prevăzut la art. 61 lit. a), angajatorul poate emite decizia de concediere numai cu respectarea dispoziţiilor art. 263-268.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca ContSters138755 ContSters138755 IN URMA UNUI ABUZ IN SERVICIU AL SEFULUI MEU FIIND CONSIDERATA UN GHIMPE IN COASTA ACESTUIA, IN URMA A 2 CERCETARI DISCIPLINARE PE MOTIVE INVENTATE, MI S-A ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara cu erori ContSters159316 ContSters159316 salariatul a fost concediat pe art 61 lit a ) abateri disciplinare ca urmare a depistarii unor lipsuri in gestiune. verificarea de gestiune a avut loc in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua monique2009 monique2009 Doresc sa va adresez si eu o intrebare: mi-am depus demisia la actualul loc de munca de o sapt. insa nu doresc sa ma mai prezint si in cursul saptamanii ... (vezi toată discuția)