avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent! Desfacerea contractului cu art 55 b)...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent! Desfacerea contractului cu art 55 b)...

Buna ziua! Sunt angajatul unei firme, lucrez de 6 saptamani si doresc, din motive personale, sa renunt. In contractul de munca se reglementeaza parasirea locului de munca cu un preaviz de 20 de zile. Am semnat cererea de preaviz, iar ultima zi de munca ar trebui sa fie 10 octombrie. Din pacate, acum 2 zile m-am imbolnavit si am anuntat ca voi prezenta concediu medical.
Am fost contactata de reprezentantii firmei si mi s-a propus desfacerea contractului de munca cu art. 55, alineatul b). Ce presupune aceasta varianta (cu acordul celor 2 parti)? Spuneti-mi, va rog, ce avantaje si dezavantaje presupune acest lucru si ce apare in Revisal.
Multumesc! Raspunde-ti, va rog, ff urgent!
Cel mai recent răspuns: ElizaBV , utilizator 17:13, 26 Septembrie 2012
Incetarea raportului de munca in baza art.55 lit.b C.mun. aduce dezavantajul ca nu puteti beneficia de somaj ...

Cred ca aici este o problema ceva mai complexa , deoarece intrarea in concediu medical a dvs a suspendat termenul de preaviz .

Daca sunteti de acord cu acea solicitare , in REVISAL va apare incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.
Faptul ca apare acest art. 55, lit. b in Revisal aduce vreo consecinta negativa?

Sa inteleg ca nu se accepta concediu medical pe perioada preavizului, nu?
Concediul medical in timpul preavizului este perfect legal, dar suspenda termenul de preaviz. Daca nu mai depuneti certificatul medical, acesta nu va mai fi platit. In Revisal va aparea art.55 lit.b care nu este cu nimik mai rau decat art.81 (1). Somaj nu se acorda in nici unul din cazuri !!!
Am inteles. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ciobanu_pl ciobanu_pl Buna ziua,legat de perioada de preaviz(cerere de incetare a contractului de munca cu art.55)concediul medical intrerupe perioada de preaviz,Daca nu care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediul medical suspenda perioada de preaviz in cazul incetarii cim cu acordul partilor? Maria3333 Maria3333 Sunt salariata si am depus o cerere de incetare a CIM cf. art. 55 lit b., data cererii este 26.11.2014, data de incetare este 01.02.2015. Deoarece am functie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)