avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mi-a gresit gradul de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mi-a gresit gradul de invaliditate?

Am 42 de ani si de la 21 de ani dg.-ul schizofrenie paranoida.Cu acest dg. am absolvit facultatea de matematica,lunga durata si un curs de operator PC cu media 10,fiind mereu sub tratament.In 2011 am fost pensionat conf. legii 263/2010.Psihiatrul mi-a facut un referat,am avut si ex. psihologic,QI 98(nu mi-a dat ultimele 12 pagini,cand mi le-a dat pe toate am avut QI 131).
De la Comisie m-au pensionat cu gradul 3 de invaliditate,revizuibil la 12 luni.La revizuire psihiatrul mi-a scris dg. schizofrenie paranoida,deficit mediu.Pe referatul di 2011 nu mi-a scris deficit mediu.
Am intrebat pe cativa pensionari care au dg.-ul meu si mi-au zis ca au gradul 2 de invaliditate.
Comisia mi-a gresit gradul?La Handicap am gradul 2.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:47, 29 Septembrie 2012
”Comisia mi-a gresit gradul?La Handicap am gradul 2.”, reveniți vă rog, cu clarificarea acestei propoziții: Cum v-a ”greșit” gradul, dacă ”La handicap am gradul 2”, totuși, ce grad aveți ?
La Handicap am gradul 2(accentuat) de 22 ani,cu revizuire la 12 luni.
La pensie mi-a dat initial gradul 3(mediu),cu revizuire la 12 luni.La prima revizuire mi l-a mentinut.Mi-a dat tot 3,cu revizuire la 1 an.Am intrebat un consatean care are acelasi dg. ca al meu(nu are studii superioare,nu are nici liceul)si e pensionat de 23 de ani.Mi-a zis ca el are gradul 2 de invaliditate revizuibil la 12 luni de atunci..
1. Gradul de handicap este una iar gradul de invaliditate pentru pensie este altceva.

2. Aceste doua notiuni nu trebuie confundate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate/handicap schizofrenie mcr100 mcr100 Buna ziua, Intrucat sunt bolnav de schizofrenie de la varsta de 26 de ani, acum avand 33 de ani doresc sa va adresez trei intrebari: 1. Pentru pensia de ... (vezi toată discuția)
Schizofrenie paranoida in faza irecuperabila si gradul accentuat? lidiav lidiav Sora-mea are schizofrenie paranoida si ,conform referatului medical, este in faza irecuperabila. Prima internare a fost in 1988 (la 26 de ani) apoi au urmat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ContSters141851 ContSters141851 Buna ziua! Cu diagnosticul ''schizofrenie paranoida''poti iesi la pensie de invaliditate indiferent de stgiul de cotizare?Din cate am citit eu in legea ... (vezi toată discuția)