avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte de munca in acelasi timp?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte de munca in acelasi timp?

Buna ziua! Sunt angajat cu forme legale ca inginer pe perioada nederminata, din luna iulie anul curent! In urma cu cateva zile m-am angajat la alta firma tot in acelasi domeniu, dar ca munitor necalificat in contract, pentru plata unor impozite mai mici! Cu cei din urma plec in strainatate pentru cateva luni! Pot merge cu ambele contracte in acelasi timp, am cerut concediu fara plata in tot acest timp, si ma asteapta nu exista probleme!
Cel mai recent răspuns: seftaka , utilizator 21:54, 26 Septembrie 2012
1. Codul muncii spune:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Deci puteti sa aveti cate contracte individuale de munca puteti sa duceti, in acelasi timp.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim alinuta15 alinuta15 Sunt titular in invatamantul de stat si doresc sa ma angajez in invatamantul privat, la o gradinita, educatoare. Poate sa-mi faca CIM pe perioada nederminata ... (vezi toată discuția)
Dreptul angajatul sau nu? cadrudidactic cadrudidactic Buna ziua!Sunt profesor suplinitor,iar contractul meu e incheiat pana in data de 31 august 2011.Din data de 4 iulie 2011 eu sunt in concediu,insa din data de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu norma intreaga maricaalina maricaalina Se pot cumula 2 contracte de munca cu norma intreaga, in conditiile in care unul din ele este suspendat pt. CFS? (vezi toată discuția)