avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul angajatului

buna ziua ,as vrea sa stiu in cazul in care am lucrat,si dupa 1 ian 2009 am ramas fara post ,fara a fi anuntata si fara a mi se prezenta un preaviz de concedire,iar ulterior angajatorul refuza sa-mi plateasca salariul pe ultima luna lucrata,tot amanand acest lucru si incercand sa inventeze motive pt a nu-mi plati,unde sau cui ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 24 Ianuarie 2009
Va puteti adresa Inspectiei Muncii si / sau puteti chema in instanta angajatorul.
Pentru recuperarea sumelor restante adresati-va instantei de judecata.
Nu inteleg cum ati ramas fara post? Vi s-a emis dispozitie de incetare a CIM? Dumneavoastra ati mai fost la munca in aceasta perioada, adica de la 01.01.2009 pana in prezent?
Cu sesizare la ITM, care va sanctiona societatea respectiva, ins anu o poate obliga sa va plateasca salariul, aceasta numai instanta de judecata o poate face, de aceea va recomand ca dupa un control al celor de la ITM, daca nu se rezolva nimic sa introduceti actiune in instanta, actiune ce este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar.
Buna ziua,va multumesc pt raspunsuri,le voi retine pt viitor(cu speranta ca nu va fi cazul),dar spre norocul meu in urma ultimelor discutii avute cu angajatorul,mi-a fost platit salariul. Cu toate acestea consider ca acest subiect este important deaorece ,din pacate mai exista si astfel de angajatori si deci e bine de stiut pt toti unde se pot adresa.
primul pas in rezolvarea problemei dumneavoastra este anuntarea itm-ului!
itm-ul face cercetare si daca nu sunteti multumita de rezultat apelati la instanta judecatoreasca!
ideal este ca orice angajat sa stie ca are dreptul la perioada de preaviz in cazul concedierii, si la plata unor salarii compensatorii, stabilite fe prin contract colectiv de muncala nivel de unitatefie prin codul muncii

Alte discuții în legătură

Angajatii itm refuza sa-mi mai primeasca sesizarile Claudia Carmen Claudia Carmen Doamne ....incep sa cred ca romanii nu se vor mai trezi niciodata!!!! Dupa cum am mai scris pe forum, acum ma aflu in concedciu de ingrijire copil , iar ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa ma plateasca bogysan bogysan Buna ziua, Mi-am dat demisia de la o companie si pe 17 iunie a fost ultima zi de preaviz. Salariul lunar de pe 5 iunie l-am luat, insa angajatorul refuza ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului Armasoiu Nicolae Armasoiu Nicolae Mi-am incheiat CIM prin demisie fara preaviz in 30 aprilie 2009 si angajatorul refuza sa plateasca lichidarea si concediul. Ce pot sa fac va rog sa ma ... (vezi toată discuția)