avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul angajatului

buna ziua ,as vrea sa stiu in cazul in care am lucrat,si dupa 1 ian 2009 am ramas fara post ,fara a fi anuntata si fara a mi se prezenta un preaviz de concedire,iar ulterior angajatorul refuza sa-mi plateasca salariul pe ultima luna lucrata,tot amanand acest lucru si incercand sa inventeze motive pt a nu-mi plati,unde sau cui ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 24 Ianuarie 2009
In cazul unui control al ITM-ului se poate acorda un termen pentru a se achita salariul angajatului. In caz contrar, angajatorul este pasibil de amenda potrivit art.21 din Legea nr.108/1999.

Totusi, actiunea in instanta este mult mai eficienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatii itm refuza sa-mi mai primeasca sesizarile Claudia Carmen Claudia Carmen Doamne ....incep sa cred ca romanii nu se vor mai trezi niciodata!!!! Dupa cum am mai scris pe forum, acum ma aflu in concedciu de ingrijire copil , iar ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa ma plateasca bogysan bogysan Buna ziua, Mi-am dat demisia de la o companie si pe 17 iunie a fost ultima zi de preaviz. Salariul lunar de pe 5 iunie l-am luat, insa angajatorul refuza ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului Armasoiu Nicolae Armasoiu Nicolae Mi-am incheiat CIM prin demisie fara preaviz in 30 aprilie 2009 si angajatorul refuza sa plateasca lichidarea si concediul. Ce pot sa fac va rog sa ma ... (vezi toată discuția)