avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatii ITM refuza sa-mi mai primeasca sesizarile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatii ITM refuza sa-mi mai primeasca sesizarile

Doamne ....incep sa cred ca romanii nu se vor mai trezi niciodata!!!! Dupa cum am mai scris pe forum, acum ma aflu in concedciu de ingrijire copil , iar angajatorul meu refuza sa-mi plateasca concediile de maternitate si ajutorul pentru nastere in cuantum de un salariu mediu pe unitate confotr CCM la nivel national pe 2007-2010. Am depus sesizari la ITM , au fost in control si au dispus prin proces verbal ca angajatorul sa faca dovada platii catre mine a sumelor restante pana la data de 21.12.2009. Termenul a expirat dar eu tot n-am primit banii. M-am dus la ITM cu o alta sesizare in care ii anuntam ca termenul a expirat iar eu tot n-am primit banii. A doua zi dupa ce am depus sesizarea m-a sunat o doamna de la ITM si mi-a zis sa nu mai depun atatea sesizari ca ei s-au saturat, ca nu sunt numai eu in lumea asta, ca nu au atatia inspectori care sa se duca pe teren pt. mine, si ca toate sesizarile mele au acelasi subiect si ca dosarul meu va fi clasat. I-am spus ca mi se pare corect sa sesizez ca eu tot nu mi-am primit salariile iar dansa a zis ca nu exista nici o sanctiune pentru angajatorul care nu-si plateste la timp salariatii. Dar doamna asta ma cred chiar proasta ! Desi astept raspunsul in scris al ITM-ului la sesizarea mea .... ce pot sa fac incontinuare cui ma adresez????
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 19:15, 7 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Parerea mea este ca ar trebui sa trimiteti in scris o adresa catre ITM , recomandata , cu confirnare de primire .
Sunt obligati stfel sa va raspunde si aveti astfel dovada trimiterii acelei sesizari dupa care puteti sa va adresati si forurilor superioare !!
Sunt sigur ca veti reusi sa rezolvati !!!
Succes !!!!..si nu renuntati !!!!..ca sunt niste MAFIOTI (glumesc , niste ....dulcei !!!!!)!!!X-(
Puteti sa dati angajatorul in judecata pentru recuperarea sumelor restante.
Fiind un litigiu de munca, actiunea este scutita de taxa de timbru.
Succes!
Acel funcţionar de la ITM are şi el un şef, la care vă recomand să-l reclamaţi în scris, concomitent cu măsura recomandată mai sus de dl Ion-Alin.
Desi in mod cert atitudinea descrisa de dvs. lasa de dorit, eu cred ca rezolvarea problemei dvs. nu se poate face prin ITM, si trebuie sa apelati la instanta de judecata.
Asta pentru ca, in afara de amenda (care nu va ajunge la dvs., si poate nici nu il va motiva pe angajator sa va dea salariile, au contraire), ITM nu dispune de nici un mecanism legal prin care sa ia banii firmei si sa vi-i dea dvs.
Acest lucru il puteti obtine doar dvs. prin executarea silita a unei hotarari judecatoresti favorabile.
Cum spunea un anteeditor, litigiile de munca sunt scutite de taxe de timbru.
..adevarat ... ce zice ....smeagull!! ..instanta poate in final sa clarifice situatia relatata , dar din experienta va sfatuiesc sa utilizati toate caile , mai ales ca astfel societatea se poate trezi si cu un control pe cap ...cu o amenda si ..vede astfel ca mai sunt si oameni care-si cunosc drepturile !!! (ca prea multi ,,burtosi " se considera ...DUMNEZEI ...la ...BUTICUL lor ...!!!).
...Succes inca o data si ...daca nu se rezolva astfel , Instanta este ultima solutie !!!
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
ion-alin, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu mi dau bani adrianmandezu adrianmandezu am fost in preaviz pana azi 30.05.2011.mi au dat actele dar nu vor sa mi dea salariu si bonurile de masa pe motiv ca as avea o datorie la o persoana cu ... (vezi toată discuția)
Batut la munca!? nCodin nCodin Cui ma pot adresa,dak in timpul orelor de munca am fost batut de catre seful direct,adica am primit 2 pumni in burta si in piept,si unul in spate pt ca am ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite de 3 luni - ce se poate face? PanaitMirela PanaitMirela =cum este posibil ca un angajat la aceasta ,,renumita firma de securitate,paza si protectie :frantic:,sa nu isi plateasca angajatii 3 luni?nici macar un bon de ... (vezi toată discuția)