avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare carte funciara

Buna ziua. Am in derulare un contract Prima Casa din 2010, iar acum am primit prin posta de la ANCPI o INCHEIERE care dispune, ca urmare a cererii introduse de banca creditoare privind intabulare sau inscriere provizorie, urmatoarea:
"se intabuleaza dreptul de PRIVILEGIU IMOBILIAR in valoare de ------ EUR privilegiul special al creditului procurator de fonduri pentru 50% din soldul finantarii garantate inscrisa in C.1, inscriere efectuata in baza prevederilor art.III din OUG nr.33/2011 si a incheierii Protocolului cadru pentru impartirea riscurilor si pierderilor intre stat si finantator asupra A1 in favoarea: BANCA...., sub C.3 din cartea funciara...."
Cu drept de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sector 4, se inscrie in cartea funciara si se solutioneaza de catre registratorul-sef.

Eu as vrea sa stiu dac trebuie sa fac eu ceva, daca ma afecteaza in vreun fel si ce inseamna de fapt acest lucru.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danstoicastefan , utilizator 13:03, 27 Septembrie 2012
Privilegiul notat in CF reprezinta dreptul imobiliar la bancii pentru suma care face obiectul creditului
Privilegiul imobiliar va fi radiat din CF ulterior achitarii de catre dvs a creditului
Deci nu are nimic a face cu mine acum. Dar de ce aceasta schimbare dupa 2 ani de la incheierea contractului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii rau-platnic cristian_conea cristian_conea In bloc exista un proprietar care are apartamentul scos la licitatie de catre o banca pt. neplata creditului luat. Proprietarul are datorii la plata ... (vezi toată discuția)
Ratele o povara daca sunt cu dobanda variabila... katalin_simplu katalin_simplu salutare, am vandut un teren extravilan arabil in valoare de 2000 ron. eu am niste credite de nevoi personale fara garanti sau ipoteca in valoare totala de cam ... (vezi toată discuția)
Privilegiul constructorului melyse01 melyse01 Bună ziua, Am construit un imobil pentru un beneficiar cu care am incheiat un contract de antrepriză, dar care a ,,uitat,, să plătească cv imobilului. ... (vezi toată discuția)