Buna ziua !
Am platit pensie alimentara copilului pana la implinirea varstei de 18 ani si inca vreo 2 luni dupa aceasta stiind ca este la scoala. Din iunie am sistat plata ,iar mama copilului tot insista si imi trimite mesaje ca ma da in judecata daca nu platesc in continuare. Ce e de facut in acest caz?
Mentionez ca nu stiu daca copilul urmeaza in acest moment vreo forma de invatamant pentru ca nu exista o cale de comunicare intre mine si copil sau cu mama acestuia, singurile cuvinte adresate de aceasta au fost reprosuri si injurii, iar cand copilul a vrut sa vorbeasca cu mine i-a fost interzis de catre mama.
Conteaza ce scrie in hotararea de stabilire a pensiei de intretinere.
1. Daca scrie ca datorati pensie pana la majorat, obligatia dv a incetat.
2. Dada scrie ca datorati pensie pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de 25 / 26 ani ai copilului, sunteti obligat sa platiti in continuare, daca bebeficiarul isi continua studiile.
Daca va aflati in situatia de la nr. 1, in lipsa hotararii de stabilire a pensiei pentru majorul aflat in continuarea studiilor, legal, in acest moment, nu sunteti obligat sa platiti. Va trebui ca fiul/fiica sa va dea in judecata si sa dovedeasca faptul ca-si continua studiile.
V-a fost stabilit sa platiti pensie cel mai probabil pana la 18 ani, dupa aceasta data pueti plati de bunvoie daca majorul va dovedeste ca isi continua studiile sau asteptati sa va actioneze in judecata.
Daca sunteti un parinte responsabil, trimiteti o scrisorica fiului major in care ii aratati ca, in masura in care va face dovada ca urmeaza cursuri de zi ale unei forme de invatamant, ii veti plati pensie in continuare, in caz contrar presupuneti ca nu e asa si, deci, nu i se cuvine pensie.
Prin executor preferabil, macar scrisoare cu confirmare de primire altfel.
Pensie copil major
jully3tt3
Buna ziua! Platesc pensie alimentara pentru un copil care implineste luna aceasta 18 ani si este in clasa a-xl-a la liceu si intrebarea mea este daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani
buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)