Buna ziua,
Lucrez la o societate si am angajat o doamna in functia de "secretara" acesteia i s-a spus, nu stiu exact de unde cred ca de la finante sau de la politie ca nu are nevoie pt functia pe care o ocupa de "cazier", dvs. ce parere aveti, pentru toti ceilalti avem, urmand sa angajam si o femeie de serviciu, pentru ea am aceeasi intrebare...ii trebuie cazier pt dosarul personal? Multumesc frumos!
Buna ziua !
Conform prevederilor Codului Muncii , prezentarea cazierului judiciar nu este o conditie "sine qva non" pentru valabilitatea / legalitatea incadrarii . Obligativitatea prezentarii cazierului judiciar la angajare este reglementata prin legi speciale (vezi legea 188/1999 , r, actualizata , a functionarilor publici ; Legea 333/2006 ; Legea 514/2003 etc) ...Pe cale de consecinta , raportat la speta dvs. , consider ca nu este necesara prezentarea cazierului judiciar in masura in care nu exista o reglementare speciala in acest sens .
Intrucat nu exista un act normativ cu caracter general care sa prevada obligativitatea prezentarii cazierului judiciar la angajare, cred ca stabilirea actelor necesare unei angajari ramane la latitudinea angajatorului .
Nu este la latitudinea angajatorului. Daca infractorul a fost reabilitat, angajarea pe baza de cazier e discriminare, neangajarea reprezentand o pedeapsa suplimentara, nedreapta
Neangajarea pe baza sentimentelor personale este chiar discriminare, motivele personale fiind sursa actelor discriminatorii
Cazier auto
bucur sebastian
Daca am fost condamnat cu suspendare pt savarsirea unei infractiuni ( la 6 luni cu suspendare pe 24 oct 2008 ramasa definitiva perioada de incercare 2 ani si 6 ... (vezi toată discuția)