avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cazier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cazier

Buna ziua,
Lucrez la o societate si am angajat o doamna in functia de "secretara" acesteia i s-a spus, nu stiu exact de unde cred ca de la finante sau de la politie ca nu are nevoie pt functia pe care o ocupa de "cazier", dvs. ce parere aveti, pentru toti ceilalti avem, urmand sa angajam si o femeie de serviciu, pentru ea am aceeasi intrebare...ii trebuie cazier pt dosarul personal? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 28 Septembrie 2012
Buna ziua !
Conform prevederilor Codului Muncii , prezentarea cazierului judiciar nu este o conditie "sine qva non" pentru valabilitatea / legalitatea incadrarii . Obligativitatea prezentarii cazierului judiciar la angajare este reglementata prin legi speciale (vezi legea 188/1999 , r, actualizata , a functionarilor publici ; Legea 333/2006 ; Legea 514/2003 etc) ...Pe cale de consecinta , raportat la speta dvs. , consider ca nu este necesara prezentarea cazierului judiciar in masura in care nu exista o reglementare speciala in acest sens .
Intrucat nu exista un act normativ cu caracter general care sa prevada obligativitatea prezentarii cazierului judiciar la angajare, cred ca stabilirea actelor necesare unei angajari ramane la latitudinea angajatorului .
Nu este la latitudinea angajatorului. Daca infractorul a fost reabilitat, angajarea pe baza de cazier e discriminare, neangajarea reprezentand o pedeapsa suplimentara, nedreapta

Neangajarea pe baza sentimentelor personale este chiar discriminare, motivele personale fiind sursa actelor discriminatorii
Chiar asa ?.. poate nespecificati si textul de lege care prevede asa ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare cazier adinka adinka este legal ca la angajare sa-mi fie solicitat cazierul? (vezi toată discuția)
Cazier auto bucur sebastian bucur sebastian Daca am fost condamnat cu suspendare pt savarsirea unei infractiuni ( la 6 luni cu suspendare pe 24 oct 2008 ramasa definitiva perioada de incercare 2 ani si 6 ... (vezi toată discuția)