Salut,
Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste contopirea unor pedepse!
Mentionez ca este vorba de 3 condamnari, iar toate faptele sunt concurente:
1- 3 ani suspendare sub supraveghere 10/03/2008
2- 3ani 4luni inchisoare intr-o tzara straina ramasa definitiva la 03/11/2010(mentzionez ca executarea pedepsei a inceput la 06/02/2008) pedeapsa executata.
3- 2 ani inchisoare care inca sunt in curs de judecata. mentionez ca dosarul acesta este pe rol incepand din 03/2012 dar infractiunea a fost comisa in 2007/2008
Daca imi puteti spune va rog cum se face contopirea celor 3 condamnari?
Fiind vorba despre infracţiuni concurente , trebuie să faceţi cerere de contopire a pedepselor şi deducere a perioadei executate deja .Hotărârea de condamnare pronunţată în străinătate va trebui recunoscută în România pentru a fi luată în considerare.
În procesul de contopire a pedepselor , se aplică pedeapsa pentru fiecare infracţiune în parte , apoi se reţine pedeapsa ca mai grea , care poate fi sporită până la maximul său special , maxim la care se poate adăuga un spor de până la 5 ani , în cazul în care instanţa va considera necesar. Perioada sua perioadele executate se vor scădea din durata pedepsei aplicate .
Alcool
marcel_r15
am primit in decembrie 2011 1an si 4luni cu suspendare ptr refuz de probe biologice si accident dar inainte sa imi dea sentita cu 2 luni mau mai prins odata ... (vezi toată discuția)