avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modalitate de utilizare a spatiului comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modalitate de utilizare a spatiului comun

Buna ! In blocul in care locuiesc din 2008, subsolul este ocupat de catre un singur proprietar de apartament de la etajul 1, care spune ca, de-a lungul anilor, a fost singurul care a suportat cheltuielile pentru intretinerea, reparatiile, ingrijirea spatiului amintit, cheltuieli care se ridica la sute de milioane de lei (!?). Mi-am aratat interesul de a putea avea si eu accesul la un spatiu din subsol pentru depozitare diverse lucruri. I-am propus ca as accepta parte din cheltuielile afectuate, proportional cu cota-parte a apartamentului si cu suprafata ocupata.
Din cele cateva discutii avute, inteleg ca nu doreste sa imparta spatiul respectiv cu alt coproprietar.
In acest sens, as putea obtine acest lucru printr-o actiune in instanta pentru stabilirea modalitatii concrete de utilizare a spatiului respectiv. M-ar ajuta un model de actiune, mai intai, ori daca aveti spete pe aceasta tema.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:55, 27 Septembrie 2012
Da, puteti si .... ati avea si sanse de succes in cazul in care respectivul proprietar nu are contract de inchiriere pe o anumita portiune din subsol.
Mai depinde si de atitudinea pe care o are comitetul executiv si presedintele privind aceasta speta. Oricum actul de inchiriere este foarte important, nu cheltuielile pe care le-a facut in subsol din proprie vointa si nu pentru ca i le-a cerut cineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)
Eliberare spatiu comun subsol ocupat abuziv civilu civilu M-am mutat de curand intr-un bloc care are la subsol boxe pentru fiecare apartament. Acestea nu sunt inchiriate, ci proprietatea celor care detin ... (vezi toată discuția)
Impartire patrimoniu asociatie de proprietari eugen.stanisteanu eugen.stanisteanu Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie din asociatia noastra de proprietari si va rog sa-mi spuneti cum este mai bine sa procedez : Blocul cu 4 etaje ... (vezi toată discuția)