avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

antecontract de vanzare cumparare

Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu privire la teren ,prin care am primit un avans ,urmand ca restul sumei sa fie achitat la data incheierii contractului in forma autentica,la notar,moment care inca nu s-a materializat pt ca promitentul-cumparator refuza sa se prezinte la notar.Mentionez ca el s-a "bucurat " de teren in timp ce eu platesc in continuare si impozitul pe terenul respectiv.Ce masuri pot lua impotriva lui?Fie sa fie obligat sa imi plateasca restul sumei si sa autentificam contractul,fie sa se desfinteze contractul ,el sa piarda avansul,pt ca a fost de rea credinata si sa imi reiau posesia pamantului.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:01, 29 Septembrie 2012
Stimata doamna din cate spuneti pare sa nu fi incheiat un antecontract in forma autentica la notar ci sub semnatura privata. In acest caz trebuie sa va adresati instantei.
Nu exista nicio diferenta sub aspectul efectelor juridice intre un act la notar si un act incheiat sub semnatura privata ( adica neincheiat la notar).

In ambele cazuri tot la instanta va judecati in caz de nerespectare a contractului.
Se poate spune ca ati facut o economie de bani si banii economisiti ii puteti folosi la instanta.

Puteti obtine despagubiri pentru nerespectarea contractului.

Era bine sa fi trecut in contract o despagubire de 10 000 euro in caz de nerespectare a contractului dar trebuia sa mergeti la avocat pentru asa ceva ca sa va lamureasca.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Era o diferenta daca apela la autentificarea acelui antecontract pentru ca beneficia de sfatul avizat al notarului, de consiliere si de intocmirea unui act cu clauze....care nu se prezumau....ambele parti fiind puse in Garda in ceea ce priveste indeplinirea obligatiilor.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
ContSters250994, utilizator
Dupa parerea mea niciodata notarul nu va putea pune mai bine in garda partea perdanta dintr-un contract mai bine decat avocatul pentru ca daca ar stii la ce s-ar expune nu ar mai incheia actul decat in conditiile expuse in mod exact de avocat.

Notarul nu prea are interes sa nu se incheie un act pentru ca nu isi mai primeste onorariul...si din acest motiv este recomandabil ca omul sa consulte un avocat independent, impartial, care sa il sfatuiasca exact cum se prezinta situatia chiar daca ar plati consultatia juridica.
O astfel de consultatie juridica nu cred ca ar putea ajunge la o o suma de bani care sa insumeze o pierdere mai mare decat o va suferi daca nu consulta un avocat...
Mda...domnule avocat....va stim parerea......

De aceea nu mai insist.....ca e ca dialogul surzilor......
Asta era of topic!

On topic !
Stimata doamna incheierea unui antecontract se face de obicei la notar, el are si obligatia si puterea de a va verifica si actele si puterea de a sfatui ambele parti cu privire la incheierea actului.....

Alte discuții în legătură

In instanta cu antecontract imobil DORISSS DORISSS eu sunt vanzatorul.........la notariat mi s-a spus ca neonorarea diferentei de bani de catre cumparator in termenul stipulat in antecontract duce la ajungerea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil neonorat de promitentul cumparator ContSters89081 ContSters89081 Un antecontract de vanzare-cumparare imobil: promitentul cumpartor da un avans promitentului vanzator, stabilesc impreuna data pentru autentificarea ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)