avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... model plangere penala inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

model plangere penala inselaciune

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un model de plangere penala pentru inselaciune.
Bunicul meu a imprumutat in 2007 unei persoane suma de 13.000 RON. Aceasta a rambursat partial si destul de greu pana la data decesului bunicului, survenit in 2011. Imprumutul s-a facut in baza unei hartii scrise de mana, fara martori si nelegalizata. Dupa decesul bunicului meu, persoana respectiva a angajat in scris catre mine restituirea diferentei de plata (7300 RON) in transe de cate 500 ron lunar. Din luna aprilie a acestui an nu a mai restituit nimic, mai mult, dovedind rea-credinta (intalniri neonorate prin care se angaja sa aduca banii, miniciuni, etc). Doresc sa fac o plangere penala. Va rog sa ma ajuati cu un model si de asemenea, unde se poate depune.

Multumesc!
ceea ce face nenea ala nu e inselaciune.intra pe raspundere civila contractuala,este un contract de imprumut care nu se onoreaza.nu sunt intrunite elementele cerute de infractiunea de inselaciune
Adica trebuie sa va orientati spre instanta civila cu alte cuvinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! În anul 2019 am împrumutat (fără contract, exista ... Geopavel30 Geopavel30 Buna ziua! În anul 2019 am împrumutat (fără contract, exista doar OP și conversații) un \"prieten\" cu o suma destul de mare de bani care trebuia sa îmi ... (vezi toată discuția)
Inselatorie VONPAUL006 VONPAUL006 Daca ai imprumutat pe cineva cu bani si ai facut un inscris in acest sens fara sa mergi la notariat si respectivul ti a dat o parte ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)