avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INSELATORIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INSELATORIE

Daca ai imprumutat pe cineva cu bani si ai facut un inscris in acest sens fara sa mergi la notariat si respectivul ti a dat o parte din bani dar restul nu ti-i mai da se poate face plingere penala pentru inselatorie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:19, 13 Iulie 2017
Nu prea.

Adică, sigur, teoretic se poate formula şi depune o plângere, dar cauza va fi clasată deoarece fapta nu reprezintă infracţiune, ci un litigiu civil.

Dacă aveţi un înscris, puteţi să vă adresaţi instanţei civile, cerând obligarea împrumutatului la restituirea sumei de ____ plus dobânda legală.
Nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune prevazuta si pedepsita de art.244 NCP,formulati actiune civila in baza inscrisului olograf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani. valentina s valentina s Am dat o suma de bani prietenului meu mintindu-ma ca are probleme, Dupa ce am plecat din tara, a venit acasa la mama mea si i-a zis ca eu am sa ii dau niste ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere penala impotriva unei banci pentru inselaciune? BiancaBB BiancaBB Mi s-a instituit o poprire pe salariu in valoare de 22.418 lei si incepand cu ianuarie 2013 am inceput restituirea banilor atat eu, cat si sotia mea, amandoi ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? henton henton Buna ziua! Persoana x ofera un anumit serviciu pentru primirea unor informatii, persoana y ii ofera aceste informatii dar persoana x nu isi respecta ... (vezi toată discuția)