avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

Buna ziua!
Persoana x ofera un anumit serviciu pentru primirea unor informatii, persoana y ii ofera aceste informatii dar persoana x nu isi respecta intelegerea si nici nu are de gand.
Este aceasta fapta inselaciune daca nu s-a obtinut un folos material?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 10:19, 10 Iulie 2017
Exista vreun contract semnat? Simpla intelegere (gentlemen's agreement) nu obliga partea sa se tina de cuvant si sa plateasca pentru informatii.
Nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune prevazute si pedepsite de art.244 NCP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie VONPAUL006 VONPAUL006 Daca ai imprumutat pe cineva cu bani si ai facut un inscris in acest sens fara sa mergi la notariat si respectivul ti a dat o parte ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez Alexandru29041991 Alexandru29041991 Buna ziua. Am primit citatie de la judecatorie. Acum 3 ani cineva mi.a dat imprumut suma de 200 euro iar eu nu i.am returnat. Este posibil sa recunosc ca nu ... (vezi toată discuția)
Corespondentul art. 215 alin. (3) cod penal din 1969 în n. cod penal Daniela Gratiela Daniela Gratiela Vă rog spuneți-mi dacă există vreo Decizie pronunţată de ÎCCJ ori Soluție (jurisprudența) privind corespondentul art. 215 alin. (3) Cod penal din 1969 ... (vezi toată discuția)