avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot face plangere penala impotriva unei banci pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pot face plangere penala impotriva unei banci pentru inselaciune?

Mi s-a instituit o poprire pe salariu in valoare de 22.418 lei si incepand cu ianuarie 2013 am inceput restituirea banilor atat eu, cat si sotia mea, amandoi avand popriri pe salariu. In ianuarie 2017 am fost instiintat ca la suma initiala a popririi se adauga o suma de 4.800 de lei, reprezentand comisioane, dobanzi, penalitati. Conform documentelor pe care le detin mi s-a oprit mie si sotiei din salariu o suma de 32.921 lei. Am intrebat la banca de ce mi s-a oprit mai mult si mi s-a spus ca sunt comisioane, dobanzi etc. Din calculele mele reiese ca mi s-a oprit in plus in afara celor 4.800 de lei si suma de 5.507 lei . Ce pot face in situatia asta? Pot face plangere penala pentru inselaciune?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:56, 10 Iulie 2017
Nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune astfel cum este definita de art.244 NCP,puteti formula eventual,actiune civila ptr.clauze abuzive.
Trebuia să formulati contestație la executare.
Da, puteti formula contestatie la executare conf.art.712-720 NCPC,daca mai sunteti in termen.
Sunteti in termen ca e vb de intinderea executarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare andreeaandreea732011 andreeaandreea732011 buna ziua , am fost girant intrun contract la happy credit , cel care a luat creditul nu a mai platit dupa o perioada am primit eu hartie sa platesc in locul ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in situatia aceasta? turcitufl turcitufl Am avut un imprumut de nevoi personale la Banca Romaneasca in anul 2007, suma imprumutata a fost de 7300 lei din care am achitat partial 4806 lei pana in anul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu danatenta danatenta buna ziua, as avea si eu nevoie de in sfat. In anul 2013 mi-a fost transferat in credit din BCR. la un executor judecatoresc pentru o suma de xxxxx. dupa 3 ani ... (vezi toată discuția)