avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EVACUARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EVACUARE

Sora mea a inchiriat apartamentul meu cad eu nu ma aflam in tara. A incasat suma de 500 euro ( a emis o chitanta) pe 2 luni si a promis ca se va semna un contract de vanzare cumparare cand voi veni eu in tara. Eu nu vreu sa semnez nici un contract si vreu sa evacuez acesta familie pentru tulburare de posesie. Evacuarea dureaza mai mult de 15 zile ?. Ma pot adresa direct executorului judecatoresc sau la judecatorie pentru o ordonanta presedintiala. Exista si alte cai. Care este calea cea mai scurta si rapida. Daca nu are nici un inscris decat acea chitanta semnata de sora mea, poate contesta evacuarea?
Procesul de evacuare se formuleaza de catre toti proprietarii si nu se face pe calea ordonantei presedintiale care si ea dureaza mult pe rol , ci pe calea dreptului comun, prin instanta , proces ce dureaza circa un an . Procesul dvs,. de evacuare se poate solda cu esec prin respingerea cererii deoarece sora dvs., a incuviintat ca o persoana sa locuiasca acolo. Solutia este iesirea din indiviziune, (partajul ) de sora dvs. prin care se poate vinde apartamentul si se impart banii in parti egale(daca doreste sora ) sau va adresati instantei si va fi atribit uneia din parti cu obligarea celeilalte la plata unei sulte .In cauza nu este vorba de o tulburare de posesie, persoana nu a intrat ion spatiu cu consimtamantul unuia dintre coproprietari.Unul din coproprietari poate face acte de administrare a locuintei, poate inchiria etc. in scopul acoperii unor cheltuieli cu imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna a fi in posesie? serg2001 serg2001 Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager. Prima ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita marianu marianu poate sa ma indrume cineva intr-o problema in care am intrat fara sa stiu ,am cumparat un apartament in brasov cu 2 camere in data de 29 07 2009..inainte de ... (vezi toată discuția)
Mai pot cere o noua evacuare ? just1 just1 acum trei ani am cumparat un imobil la o licitatie publica, anul trecut am obtinut o sentinta civila de evacuare impotriva fostilor locatari, m-am adresat ... (vezi toată discuția)