avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs declarat prin email
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs declarat prin email

Daca un recurs (in civil) a fost declarat in ultima zi a termenului de recurs, prin email, la ora 23,50, si a fost inregistrat la instanta in ziua urmatoare, se considera a fi recurs declarat in termen sau recurs tardiv?
Cel mai recent răspuns: veneraana , utilizator 18:19, 27 Septembrie 2012
conteaza data trimiterii si nu a inregistrarii la instanta, ca in cazul trimiterilor postale.
Dar este o discutie daca trimiterile prin email au acelasi regim, exista pareri contrare.
Multumesc. Acest lucru il stiam si eu. Doream ceva mai concret, mai ales ca in anul 2011 ICCJ -sectia penala a decis ca in cazul recursurilor declarate prin email conteaza data inregistrarii la instanta, iar nu data trimiterii email-ului, care nu este o data certa. Poate stiti mai mult decat raspunsul de mai sus. Sa inteleg ca in aceasta problema fiecare instanta apreciaza de la caz la caz?
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
veneraana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune trimisa prin fax - se ia in calcul ora trimiterii ? sau ora primirii faxului ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! O actiune a fost trimisa prin fax. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: - se ia in calcul ora trimiterii ? sau ora primirii ... (vezi toată discuția)
Recurs la sechestru asigurator annabela annabela termenul de recurs de 5 zile de la comunicarea incheierii de admitere a unui sechestru asigurator se calculeaza pe zile lucratoare sau calendaristice? ... (vezi toată discuția)
Termen intermediar recurs clr2607 clr2607 Buna ziua.Am castigat un proces la CAB in 2012,la care s-a declarat recurs de catre cealalta parte.S-a stabilit ca termen pt recurs la ICCJ data de ... (vezi toată discuția)