avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua
As vrea sa stiu daca as avea dreptu la mostenire in cazul in care tata ma abondonat de mic si mi-a platit doar pensia alimentara. El mai are o fata din tr-o casatorie anterioara si acum e casatorit cu o femeie cu 3 copii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 18:07, 27 Septembrie 2012
Da, aveţi şi dvs. drept de moştenire, chiar dacă părinţii au divorţat.
si in cazul in care lasa testament?
Testamentul poate fi atacat , dacă încalcă rezerva succesorală a moştenitorilor rezervatari.Dvs., în calitate de descendent , sunteţi moştenitor rezervatar.
Dar acest lucru îl puteţi face doar după deschiderea succesiunii prin decesul tatălui dvs.
Este importanta si $ata $ecesului.
deci testamentul nu se poate face fara mine, sau daca e facut atunci e atacabil ?

Alte discuții în legătură

Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)
Testament Sorin_Paul Sorin_Paul Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: detin impreuna cu sotia un apartament. Intrebarea mea este daca pot lasa prin testament partea mea din ... (vezi toată discuția)
Mostenire jlo jlo Buna ziua intrebarea mea este urmatoarea: daca bunica sotului meu face un testament in care -i lasa stranepoatei(minora) ei(copilul nostru) un apartament ... (vezi toată discuția)