avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua,

va prezint urmatoarea situatie:
detin impreuna cu sotia un apartament. Intrebarea mea este daca pot lasa prin testament partea mea din apartament si o parte din bunuri surorii mele? sotia mea poate ataca in instanta testamentul?

Multumesc anticipat.
Sorin
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:32, 25 Octombrie 2011
Se poata ataca pt ca sotia dvs este mostenitoare rezervatara, si in cazul decesului dvs daca se incalca rezerva succesorala , sotia poate cere reductiunea liberalitatii excesive pana la reintregirea rezervei ei.
In principiu puteti dispune de cota dvs ideala din bunul comun...insa atentie la reductiune...rezerva sotului este de 1/8.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,intrebarea mea este despre contractul de donatie cu scutire de raport. Mario_123 Mario_123 Anul trecut socrii mei au donat mie si sotiei casa+tot terenul care il aveau.Sotia mea mai are doua surori care au fost de acord verbal fara nici un act semnat ... (vezi toată discuția)
Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Mostenire jlo jlo Buna ziua intrebarea mea este urmatoarea: daca bunica sotului meu face un testament in care -i lasa stranepoatei(minora) ei(copilul nostru) un apartament ... (vezi toată discuția)