Cum este posibil ca avocatul apararii sa nu se prezinte la un proces penal in fata ICCJ si sa sustina cauza? Nu se poate introduce nicio actiune impotriva lui in acest sens?
prezenta nu este obligatorie, concluziile scrise pot fi comunicate in scris. acest lucru se face chiar si daca avocatul ar fi fost prezent in instanta.
se mai intimpla ca un avocat sa aibe 2 procese in acelasi timp si atunci il alegi pe cel care necesita prezenta cel mai mult - cum ar fi administrarea probei testimoniale sau a interogatoriului.
nici macar avocatii nu sunt ubicui iar instantele nu manifesta nici o cooperare fata de avocati in acest sens.
Cred cu tarie ca in cazul mentionat de mine acest avocat dupa si-a primit partea a rupt orice legatura cu clientul. Ideea e ca nu s-a interesat nici inainte si nici dupa proces de situatia clientului. Avocatii nu au in codul ala al lor deontologic norme care sa ii faca putin mai responsabili fata de clientii lor? Adica nu poti lua asa usor banii si apoi te faci ca ploua....
Depinde cum aveati contractul incheiat.
Daca era doar pentru redactare motive de recurs sa zicem el nu era obligat sa va si apere in fata instantei si sa se prezinte.
Conteaza ce contract aveati cu avocatul si cum v-ati inteles.
Intra-adevar avocatul nu a fost prezent la proces asa cum clientul se astepta, fiind asigurat de avocat ca cel din urma va fi acolo. In plus nu am mai primit nicio veste de la acesta de la incheierea procesului. Clientul a aflat de decizia ICCJ de la servici in urma eliberarii sale din functie. Clientul lucra in politie iar in urma deciziei ICCJ pedeapsa a fost : Condamnat inculpatul la 6 luni închisoare pe un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni închisoare cu aplicarea art. 81 Cod penal. Inteleg ca el va avea curat cazierul dupa 2 ani si 6 luni dar din experienta dv. ce sanse mai are sa primesca un loc de munca in perioada care urmeaza? va multumesc!