Cu o problema deranjez, de fapt o nelamurire:
Tatal meu s-a recasatorit dupa decesul mamei cu o femeie, au trait impreuna 36 ani, au locuit impreuna in casa femeii, casa fiind mostenita de la parinti.
Tatal meu a decedat acum 4 luni, casa este trecuta ca si mostenire pe numele de fata al femeii. El a trait, a muncit si a impartit toate bunurile cu ea (inclusiv salariul, pensia, a investit in renovare, intretinere). Eu ca urmas al lui beneficiez de vreun drept asupra casei ? Sau ce asteptari sa mai am?
Cu multumiri!
Nu prea aveţi ce moşteni dacă femeia nu i-a donat o parte din casă tatălui dvs. sau dacă acesta nu a avut unele bunuri proprii.Dacă ar fi decedat femeia înaintea tatălui , tatăl dvs. ar fi moştenit-o pe femeie şi dvs. automat aţi fi avut ce să moşteniţi de la tată.
Poate există totuşi unele bunuri ale defunctului, intersaţi-vă , vorbiţi cu femeia , poate este de bună credinţă şi va dori să coopereze cu dvs.
Va multumesc pentru mesaj... imi pare rau ca tata a lasat totul de izbeliste, o sa revin cu intrebari deoarece trebuie deschisa succesiunea pentru terenul arabil ce il detinea tatal meu. Intra si ea in vreun drept asupra terenului? Chiar daca trei sferturi din acesta a apartinut mamei mele?
Are vre-un drept?
danut74
Cu 5 ani inainte sa moara tatal meu sa recasatorit. Deci dupa 5 ani a decedat,nu are copii cu aceasta femeie si nici nu a facut nici un act nimanui si eu sunt ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire
mihaelacal
buna ziua,
am si eu nevoie de o lamurire
tatal meu a decedat in noiembrie anul trecut. as vrea sa stiu daca un copil pe care l-a avut si despre care am aflat ... (vezi toată discuția)