avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

buna ziua,
am si eu nevoie de o lamurire
tatal meu a decedat in noiembrie anul trecut. as vrea sa stiu daca un copil pe care l-a avut si despre care am aflat de curad dupa decesul tatalui meu are dreptul la casa parinteasca pe care de fapt a mostenit-o mama mea in anul 1987, ea fiind singura propietara in acte in momentul de fata, si daca da, ce termen are pentru a-si revendica dreptul de propietate.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 01:55, 30 Mai 2009
Sigur ca are drept de mostenire. Nu este vina lui ca s-a nascut si nu a trait si alaturi de tatal sau natural.Daca a fost infiat de catre o alta persoana, abia atunci pierde acest drept.
Mostenirea nu este considerata bun comun , casa mostenita de mama dvs este prin urmare bun propriu al ei.Fiul tatalui dvs nu are deocamdata nici un drept asupara casei mostenite de mama dvs. Dupa moartea mamei dvs acesta va veni la mostenirea tatului si asupra acestei case, dar doar la cota dupa urma tatalui pe care o va imparti imreuna cu dvs.
Copilul tatalui nu va putea veni la mostenirea casei. Casa este un bun propriu al mamei , dobandit prin mostenire si in acest caz doar copiii mamei vor veni la mostenire. Daca nu mai aveti frati dupa mama veti mosteni singur casa.
Daca insa parintii dumneavoatra au avut bunuri comune...atunci acel copil al tatalui va veni la mostenire pentru aceste bunuri, impreuna cu sotia supravietuitoare si cu ceilalti copiii ai defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/mostenire -cote repartitie ndana78 ndana78 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt cotele succesorale in cazul familiei mele. Tatal meu a decedat acum 2 luni lasand in urma sotia si cei 3 copii. ... (vezi toată discuția)
Bună. suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit ... Feisan Feisan Bună. Suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit în urmă cu o altă femeie de 17 ani mama noastră e decedata de 19 ani. Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ]parintii mei s-au despartit cand eu aveam 2 ani si jumatate iar fratele meu 1 jumatate.in urma divortului eu cu fratele meu am ramas in custodia mamei,la ... (vezi toată discuția)