avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa si teren, cu impozit neplatit din anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa si teren, cu impozit neplatit din anul 2000 care este procedura si daca se poate dona statului roman fara a achita impozitul restant

Mostenirea cu teren si casa cu impozite neplatite din anul 2000, de 3200 lei. exista 4 mostenitori. Unul dintre ei doreste sa cedeze statului cota sa de mostenire. este posibil acest lucru si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:04, 28 Septembrie 2012
1) prescrierea datoriei : 5 ani în relațiile cu Statul, dacă Fiscul respectiv NU v-a făcut Notificări, somații, înștiințări ;
2) dacă Statul acceptă, se poate prin act de donație la notar, la fel poate accepta și preluarea micului impozit dacă e rentabilă afacerea.Oricum el o va vinde și va câștiga cel puțin de câteva ori datoria pe care ar accepta-o.Problema este că doar Primăria ar putea face așa ceva, impozitul îl încasează Ad. Fiscală locală din cadrul C.Local.Statul ca entitate și NU Primăria care NU e Statul ci doar o administrație locală, nu se ocupă de preluarea micilor donații, el e obligat de Înalta Poartă (U.E) să vândă TOTUL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia datoriilor la fisc emil6702 emil6702 In situatia decesului unui titular de creanta la buget (impozit pe casa, de ex) care este termenul in care se poate recupera creanta dela coerezi? Exista un ... (vezi toată discuția)
Renuntare la co-proprietate indivizibila MisuIvan MisuIvan Buna ziua, Am urmatoarea situatie: 3 frati au primit mostenire prin testament jumatate din etajul unui imobil, in cote egale, de la un unchi. Cealalta ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie fisc Vranceanud Vranceanud Va rog foarte mult, am nevoie de un sfat, situatia mea este un pic mai complicata si nu stiu ce sa fac. Tatal meu avea o datorie neachitata la fisc, de prin ... (vezi toată discuția)