Am urmatoarea situatie: 3 frati au primit mostenire prin testament jumatate din etajul unui imobil, in cote egale, de la un unchi. Cealalta jumatate fiind lasata unei nepoate pe linie descendenta.
Cei trei frati nu au uzat de acest imobil ca proprietari, nici nu au avut cheie (ramasa la nepoata, care, de ani buni, este mutata in SUA). Unul dintre ei a decedat in urma cu citiva ani, cei ramasi in viata sint in virsta.
Rolul fiscal este comun, primaria ne-separind obligatiile celor 4.
Este obligat fiscul sa separe rolurile fiscale? De ex, eu si sotul meu avem roluri fiscale separate pe apart detinut in comun, fara sa fi solicitat catre fisc, dar nu stiu daca este o obligatie sau optiune a fiscului.
Daca primaria accepta plati individuale, pot ele fi puse pe seama tuturor co-proprietarilor, fara recunoasterea stingerii datoriei celui care plateste pt el insusi?
Cum se poate iesi din aceasta co-proprietate, in afara de vanzare - donatie, renuntare, dare catre stat - orice alta varianta decit vanzarea.
Acest lucru e dorit de 2 dintre mostenitorii minoritari, deoarece platesc impozite fara posibilitatea folosirii bunului, si fara a exista intelegerea vinderii integrale - nu vad cum altfel ar putea "scapa" din incalceala.
In plus, dupa cum am spus, fiscul nu a separat rolurile, si chiar daca unii au platit datoriile la stat, primesc somatii adresate tuturor, si trebuie facute demersuri pentru clarificarea platilor, de fiecare data. Oamenii sint in varsta, trebuie sa apeleze la cei tineri etc... Fiscul din localitate spune ca rolurile nu se pot separa decit dupa ce se iese din indiviziune!
Pasi de urmat
Mihaela__B
Buna ziua,
Am marea rugaminte sa ma ajutati cu cateva informatii in ceea ce priveste intrarea in posesia unui teren+ casa, ce provin dintr-o eventuala ... (vezi toată discuția)