avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pentru marire salariala preferentiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pentru marire salariala preferentiala

unor colegi mai precis 85% dintre angajati li s-au marit salariile iar altor persoane care facem, banii in firma nu as putea da car-ul in judecata pt aceasta discriminare?
mentionez ca mi s-a spus ca nu mi se mareste salariul ca abia sunt revenita sin concediul de crestere copil si as depasi saralial alte persoane care lucreaza acolo de 30 de ani?ms astept rasp
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 10:21, 28 Septembrie 2012
maririle salariale sunt prerogativa angajatorului in final. Vi se poate face o evaluare a performantelor profesionale in baza carora sa se faca marirea de salariu. De obicei aceste evaluari sunt prevazute in CIM si procedura de desfasurare a evaluarilor in regulamentul intern
Principiul remuneratiei egale pentru munca egala.

Verificati-va contractul individual de munca pentru obligatia angajatorului la "egalitate in sanse si tratament", care din cate stiu ar trebui sa fie obligatorie in orice contract de munca, fiindca este prevazut si-n Codul Muncii.

P.S.
Mie nu-mi este respectat acest drept, nici de angajator, nici de "stat". Dar poate dvs aveti noroc. Cine are, are, ca nu e ca si cum Romania e stat de drept, tocmai datorita aplicarii neunitare a dreptului, in alte cuvinte, nu exista drept si dreptate, deci nici justitie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere de salariu colectiva mariusastra mariusastra Buna ziua am si eu o nelamurire lucrez la o firma ... in care sau facut mariri de salariu la circa 60 70 la suta dintre angajati asta nu inseamana marire de ... (vezi toată discuția)
Măriri salarii în firme private Nick_bv Nick_bv Bună ziua! Vreau să vă întreb dacă este legal ca intr-o firmă privată, la o mărire salarii generală, să nu fie cuprinși toți angajații. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Cresteri salariale in sectorul bugetar  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Ordonanta Guvernului privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2008 personalului din invatamant, stabileste ca evaluarea performantelor ... (vezi toată discuția)