avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil daca termini facultatea la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil daca termini facultatea la zi??!

buna seara! imi doresc tare sa ma lumineze cineva....,pt. ca cei de la directia de munca m-au bagat in ceata. Am terminat facultatea de stat la zi,dandu/mi ultimile 3 examene in septembrie din cauza problemelor de sanatate-am o sarcina cu probleme. trebuie sa nasc in noiembrie ,situatia scolara incheindu-mi-se dupa sustinerea ultimelor examene din septembrie,adica in data de 1 octombrie figurez ca promovata in anul terminal ramanand sa-mi sustin licenta in februarie. de ce mi au zis cei de la directia de munca ca nu pot sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului deoarece anul scolar se termina in iulie?
eu in iulie nu figuram ca si promovata?! cum trebuie sa fac? ajutati-ma va rog! multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoleta gavril , utilizator 16:18, 29 Septembrie 2012
1. Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru somaj si perioada in care frecventati, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului universitar sau, dupa caz, la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale.

2. Incercati sa luati o adeverinta de la doctorul curant pentru perioada in care ati lipsit de la facultate si nu ati putut da examenele.

3. Luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC, pentru ca situatia dvs. este putin atipica si numai acolo se poate rezolva.
Multumesc pentru sugestii,domnule Valeriu! o sa incerc ceea ce mi ati spus. ma gandesc ca si daca ar fi asa-adica sa fie anul scolar incheiat in august - tot as reusi sa fac ceva ,deoarece din cate am inteles sunt acoperita inca 60 de zile de la incetarea facultatii (asta insemnand august ,septembrie) dupa care eventual sa fac ceva ...,sa mi platesc contributiile din buzunar ...,etc.Am trecut putin si am discutat cu cineva si de la la AJPI,dar la aceste informatii -desi avem dreptul- se pare ca nu reusim sa ajungem ori pentru ca nu *mergem prin cineva* ,ori sunt poate prea slab pregatiti si nu stiu sa acorde consultanta. Dar....,nu ma las! Oricum ma bucur ca sunt oameni care mai dau sfaturi si se implica in a acorda ajutor celor aflati in *bezna*. Va multumesc si daca mai aveti vreo idee astept sa mi-o impartasiti!
1. Plata contributiilor sociale nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie de somaj ci numai obtinerea de venituri profesionale (din munca) impozabile sau perioadele asimilate asa cum sunt ele prevazute in OUG 111/2010.

2. - Totusi mai mergeti la AJPIS si intrati la Serv. Juridic poate gasiti pe cineva bine pregatit si binevoitor sa va ajute.
- Sau puneti intrebarile direct la ANPIS, pe e-mail, la: www.prestatiisociale.ro

Da, e buna ideea...asa am facut cu privire la asigurarea de sanatate ,am fost la BIROUL JURIDIC si chiar am dat de cineva foarte bine pregatit si binevoitor. Multumesc frumos! O sa va tin la curent cu ce am rezolvat,poate se vor confrunta si alte persoane cu o situatie asemanatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama studenta nicoleta63 nicoleta63 Fiica mea va naste in septembrie anul acesta,este studenta la forma de zii ,la stat,in ultimul an.,anul 4.Anul 3 de facultate l a repetat din motive ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mamica eleva IONESCU_LAURA IONESCU_LAURA buna ziua dak sunt eleva l curs de zi pot beneficia de indemnizatie pt crestere copil? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ana2016 Ana2016 Buna.Ma intereseaza daca pot beneficia de indemnizatie pentru crestere copil fiind studenta anul 3 la o facultate privata acreditata. (vezi toată discuția)