avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cesiune de drepturi litigioase
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cesiune de drepturi litigioase

Buna seara!!! As dori sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea problema.
A existat un litigiu pe rolul instantei de contencios administrativ avand ca obiect pretentii ( recuperare suma de 8600 Ron de la AFP ). Aceasta actiune a fost admisa.
In timpul derularii procesului la instanta de fond, reclamantul a incheiat un contract de vanzare cumparare drepturi litigioase, respectiv dreptul ce face obiectul dosarului mai sus mentionat. Acest contract a fost notificat catre AFP.
Acum, desi avem o hotarare irevocabila, AFP a dat refuz la plata cedentului pe motivul ca acesta nu detine un titlu executoriu impotriva lor.
Ce se mai poate face in aceasta situatie?
De ce ar executa silit cedentul, pentru ca el a vandut creanta si nu mai are nici un drept? Cumparatorul creantei ar fi trebuit sa intervina in proces in opinia mea, din momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare drepturi litigioase, si sa obtina titlul executoriu in nume propriu.
Problema e ca judecata s-a facut in lipsa. S-a depus la dosar cesiunea, dar judecatorul nu a introdus in cauza si pe cumparatorul creantei.
Ce s-ar mai putea face acum?
Si de ce nu executa cesionarul? Cumparatorul adica.
Pai cumparatorul doreste acum sa execute, doar ca cei de la Finate au spus ca nu detine un titlu executoriu pe numele sau. Hotararea esre data pe numele societatii radiate, iar cumparatorul nu a fost introdus in cauza.
Daca exista o hotarare judecatoreasca se face executare silita. Nu trebuie vorbit cu Fiscul ci cu executorul judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creanta (contract de credit) stefanmihail stefanmihail Contractul de cesiune creanta dintr-un contract de credit credit este titlu executoriu , ca si contractul de credit? Adica , banca a cesionat creanta. ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creanta blondadeladrept blondadeladrept As dori sa stiu daca un contract de cesiune creanta autentificat de notar poate fi pus in executare silita impotriva debitorului cedat, ulterior notificarii ... (vezi toată discuția)
întoarcerea executãrii silite prin anularea titlului...bun imobil adjudecat...ºanse de câºtig Octavian Ganea Octavian Ganea Vă salut! Sunt avocat şi mă confrunt cu următoarea speţă în legătură cu care aştept părerile dvs.: În anul 2003 are loc o cesiune de părţi ... (vezi toată discuția)