Locuiesc in Statele Unite din Februarie 2008. Am intrat cu viza de turist, m-am casatorit in Iunie 2008 si am obtinut rezidenta permanenta in Aprilie 2009. Am o casa in Romania inchiriata incepind cu Octombrie 2007, venit la care platesc impozit pe venit tot in Romania. M-am trezit dupa ani de zile cu un Aviz de plata de 26000 RON din partea CNAS reprezentind citez "CASS obigatorii persoane fizice" ( 15000 este suma de plata restul de 9000 sunt penalitati). Cum pot contesta aceasta suma ? Cum am devenit asigurat caci nu am semnat nici un contract cu CNAS? De ce nu s-a deranjat CNAS ani de zile sa-mi trimita un ordin de plata? Are ANAF dreptul de a divulga informatii financiare catre alta institutie a statului fara abrobarea individuala a cetateanului? Sunt indignata de ceea ce se intimpla intrucit mi-am platit la timp doate datoriile catre stat. Angajatii de la ghiseu sunt deosebit de nepoliticosi si nimeni nu se deranjeaza sa dea o informatie corect. Poate cineva sa-mi spuna ce pot sa fac in aceasta situatie?
Alaturat va atasez doua link-uri dupa avocatnet, veti gasi alte doua link-uri cu temeiul legal.
Art.61, din O.G 92/2003, permite institutilor sa colaboreze pt furnizarea informatilor.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.