Locuiesc in Statele Unite din Februarie 2008. Am intrat cu viza de turist, m-am casatorit in Iunie 2008 si am obtinut rezidenta permanenta in Aprilie 2009. Am o casa in Romania inchiriata incepind cu Octombrie 2007, venit la care platesc impozit pe venit tot in Romania. M-am trezit dupa ani de zile cu un Aviz de plata de 26000 RON din partea CNAS reprezentind citez "CASS obigatorii persoane fizice" ( 15000 este suma de plata restul de 9000 sunt penalitati). Cum pot contesta aceasta suma ? Cum am devenit asigurat caci nu am semnat nici un contract cu CNAS? De ce nu s-a deranjat CNAS ani de zile sa-mi trimita un ordin de plata? Are ANAF dreptul de a divulga informatii financiare catre alta institutie a statului fara abrobarea individuala a cetateanului? Sunt indignata de ceea ce se intimpla intrucit mi-am platit la timp doate datoriile catre stat. Angajatii de la ghiseu sunt deosebit de nepoliticosi si nimeni nu se deranjeaza sa dea o informatie corect. Poate cineva sa-mi spuna ce pot sa fac in aceasta situatie?
Alaturat va atasez doua link-uri dupa avocatnet, veti gasi alte doua link-uri cu temeiul legal.
Art.61, din O.G 92/2003, permite institutilor sa colaboreze pt furnizarea informatilor.