avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CNAS pentru cetatenii romani cu domiciliul in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CNAS pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate

Locuiesc in Statele Unite din Februarie 2008. Am intrat cu viza de turist, m-am casatorit in Iunie 2008 si am obtinut rezidenta permanenta in Aprilie 2009. Am o casa in Romania inchiriata incepind cu Octombrie 2007, venit la care platesc impozit pe venit tot in Romania. M-am trezit dupa ani de zile cu un Aviz de plata de 26000 RON din partea CNAS reprezentind citez "CASS obigatorii persoane fizice" ( 15000 este suma de plata restul de 9000 sunt penalitati). Cum pot contesta aceasta suma ? Cum am devenit asigurat caci nu am semnat nici un contract cu CNAS? De ce nu s-a deranjat CNAS ani de zile sa-mi trimita un ordin de plata? Are ANAF dreptul de a divulga informatii financiare catre alta institutie a statului fara abrobarea individuala a cetateanului? Sunt indignata de ceea ce se intimpla intrucit mi-am platit la timp doate datoriile catre stat. Angajatii de la ghiseu sunt deosebit de nepoliticosi si nimeni nu se deranjeaza sa dea o informatie corect. Poate cineva sa-mi spuna ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 11:52, 28 Septembrie 2012
Alaturat va atasez doua link-uri dupa avocatnet, veti gasi alte doua link-uri cu temeiul legal.
Art.61, din O.G 92/2003, permite institutilor sa colaboreze pt furnizarea informatilor.

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare NELUB NELUB doresc sa ma adresez instantei pentru a recupera taxa de poluare pentru autovehicole. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Taxa auto adumitroaie florin adumitroaie florin poate sa imi spuna cineva cum inmatriculez o masina fara sa platesc taxa auto, va multumesc (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei lili cristescu lili cristescu Nu pot plati polita obligatorie deoarece sunt in somaj, si am o indemnizatie de 625 lei ? Cu ce drept ma poate amenda statul roman, ca si cetatean roman, daca ... (vezi toată discuția)