avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Am lucrat la o firma romano-italiana cu activitate in domeniul alimentara responsabil unitate) prima data am lucrat de proba cam 3 luni, in anul urmator am activat cu carte de munca aproape 6 luni. Dupa circa 6 luni, afacereav respectiva activand in pierdere, patronii respectivi si-au luat
”jucariile” si au plecat in italia activitatea punctului de lucru incetandu-si activitatea fizica, nu si cea scriptica. Adica societatea respectiva a ramas activa doar in acte. Am fost rugat de patroni ca eu sa raman angajat spre a face demersurile inchiderii punctului de lucru si apoi al firmei respective promitandumi-se cel putin achitarea asigurarilor mele sociale, impozit, asigurare medicala, etc. Acum dupa un an de zile patronii au plecat in Italia, nu au mai dat nici un semn, nu au achitat datoriile societatii si deci implicit si datoriile fata de mine, de contabila, etc. Acum eu sunt angajat doar pe hartie , nu beneficiez de salariu, de asigurari sociale si de sanatate etc.Din acest motiv, as dori sa imi dau demisia dar nu stiu cum sa fac avand in vedere ca nu reusesc sa dau de patronii respectivi si nici contabila firmei nu mai vrea sa faca nimic intru-cat nu a fost platita de peste 8 luni de zile. Astfel eu, acum nu pot beneficia nici de somaj, nici de aststenta medicala, practic nu a,m nici un drept. Va rog respectuos sfatuiti-ma ce sa fac sa iei din aceasta situatie. Va multumesc. Astept doar raspunsuri de la oameni calificati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 28 Septembrie 2012
Din ce ati postat reiese ca ati fost imputernicita de catre patroni sa faceti demersurile inchiderii punctului de lucru si apoi al firmei respective .. in acest sens, dvs in calitate de reprezentant puteti emite decizia de incetare a c.i.m.
freeelis a scris:

Din ce ati postat reiese ca ati fost imputernicita de catre patroni sa faceti demersurile inchiderii punctului de lucru si apoi al firmei respective .. in acest sens, dvs in calitate de reprezentant puteti emite decizia de incetare a c.i.m.

Nu .Nu am nici o inputernicire. Mi sa spus doar verbal sa raman angajat spre a face impreuna cu dna contabila demersurile necesare inchiderii insa fara a ni se face vreo imputernicire, ci pur si simplu nu au mai dat nici un semn. In primele saptamani dupa plecarea lor primeam mailuru ca vor veni sa rezolve treburile dar atat. De venit sau altceva nici gand. Problema este ce pot eu face acum....?
Mergeti si vorbiti cu contabila dvs .. in principiu, unii dintre contabili semneaza acte in locul patronilor cand este vorba despre situatii de acest gen.
In caz contrar, solutia este actiunea in instaata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati fara asigurari de sanatate..e posibil? windy windy Este posibil ca dupa 15 ani de munca la acelasi srl sa constati ca nu esti asigurat? Mergand la medicul de familie esti refuzat pentru ca nu figurezi pe ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca gyl gyl Am fost angajat la o societate care are mari probleme din cauza afacerilor murdare ale patronului si directorului. Aceasta societate are un punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Amenzi intreprindere individuala pentru nedepunerea situatiei Egnar Egnar contabila nu mi-a depus situatia pentru intreprindere individuala de anul trecut din iunie pana azi 25.07 2013 ,are inputernicire de anul asta facuta la ... (vezi toată discuția)