avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca

Am fost angajat la o societate care are mari probleme din cauza afacerilor murdare ale patronului si directorului.
Aceasta societate are un punct de lucru in localitatea in care locuiesc, care de aproape 6 luni de zile nu mai functioneaza, dar in incinta punctului de lucru exista si la ora actuala materiale. scule, dispozitive si bunuri materiale la care au avut acces aproape toti angajatii care s-au perindat prin acel loc, angajati care rand pe rand au plecat deoarece nu erau platiti. La momentul la care relatez acest fapt la punctul de lucru mai exista un singur angajat care nu face altceva decat se duce dimineata sa ia in primire de la paza si dupa amiaza sa dea in primire la paza cladirile incuiate. Pana acum o saptamana eram amandoi, eu si colegul care a ramas iar toate cheile ereau la mine, cu mentiunea ca nu mi s-a dat nimic in primire. Dupa plecarea mea, patronul a trimis un angajat de la sediul firmei impreuna cu sotia angajatului, pentru a face inventarierea si imi aduce o serie acuzatii cum ca as fi luat unele bunuri. Mentionez inclusiv faptul ca ma ameninta ca nu imi desface contractul de munca cu toate ca eu mi-am depus demisia, demisie pe care a semnat-o de fata cu mine si colegul meu. Ce pot face in acest caz? Va pot spune ca am incercat sa iau legatura telefonica cu patronul si nu imi raspunde la telefon. Va rog respectuos sa imi spuneti ce sa fac pentru ca ulterior m-am angajat si am nevoie de carte de munca.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 17:35, 26 Octombrie 2009
Depuneti o sesizare la ITM sau introduceti o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru refuzul eliberarii carnetului de munca.

La noul loc de munca puteti da o declaratie ca aveti carnet de munca care se afla la fostul angajator in vederea inchiderii si pe care il veti prezenta intr-un anumit interval de timp.
Angajarea unei persoane nu este conditionata de prezentarea carnetului de munca.
Daca nu aveti o copie inregistrata a demisiei, opinia mea este sa o comunicati dinnou angajatorului amintind de data "primei demisii".
Faceti petitie scrisa la ITM si veventual va angajati in alt loc, intrucat nu poate sa faca dovada culpei d-voastra, atata timp cat in fisa postului ori prin pv nu vi s-au predat bunuri spre paza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sancționarea disciplinarã/penalã a unui agent de securitate în aceastã situație andreimorovan andreimorovan Eu lucrez ca agent de securitate pentru o firmă privată de pază.În una din turele din servici am preluat fără a verifica bunurile din pază, bazându-mă ... (vezi toată discuția)
Modalitãti legale de actionare a unui patron de firmã de pazã în cazul în care obligã salariatii sã lucreze la un program de 12/24 andreimorovan andreimorovan Bună seara.Lucrez ca angajat pentru o firmă de pază privată și ocup funcția de agent securitate.Efectuez pe lună 240 de oreși în ture de ... (vezi toată discuția)
Mi-a acceptat demisia dar nu-mi da cartea de munca dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Am un vecin prieten care nu are calculator si m0a rugat sa-l ajut intr-o problema. A lucrat la o firma de constructii cu carte de munca si la un ... (vezi toată discuția)