avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru conducere fara permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru conducere fara permis

buna ziua ,am si eu o antrebare am fost prins fara permis si mi_sa antocmit dosar penal am fost la procuratura si am primit o amenta contraventionala dar nu am platio ca nu am avut deunde dar asta nui cea mai mare problema eu am fost nevoit sa conduc iar si iar am fost prins si sa facut un alt dosar penal la care peste cateva zile am fost chemat cu citatie la judecatorie dar asta nui to nu stiu ce mi se va antampla nu mai vreau sa aud de masini am 22 de ani si saimrt ca miam distrus viata va rog ajutatima ce sa fac ce o sa patesc si dupa ce am primit acea citati ma pus dracu sa ma urc iar la volan si iar am patito pana acum nu a venit nimic dar stiu ca dupa dosaru asta pe care al am acum si la care trebuie sa ma prezint peste cateva zile mai am 2 dosare penale tot pentru acelasi lucru va rog ajutatima an viata mea nu mai vreau masina ce sa fac va multumes vreau sa stiu ce patesc si daca nu ma prezin la proces
va multumesc pentru raspuns si sant din constanta sper sa fie bine va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
albinavesela, utilizator
buna ziua domnilor avocati vazand ca ma ajutati cu sfaturi utile mam decis sa va spun istoricul meu an speranta ca voi gasi o solutie la problemele mele care nu sant marunte deloc an anul2008 am prmit o sentinta de suspendare cu ancercare de 3 ani ancercarea sa termitat pe 13 ocombrie 2011 pe data de 14/12/2010 am avut primul dosar penal pentru conducere fara permis la care am primit o amenda administrativa pe care ansa am neglijato si nu am platito acum am proces peste cateva zile antrun alt dosar de conducere fara permis dupa care urmeaza alte doua dosare care cred ca sant anca la procuratura daca platesc amenda administrativa pana la proces se mai tine cont de ea an timpul proceselor pentru ca daca da sar putea sa anfund puscaria pentru ca eream deja asupra unei pedepse can am primit amenda sau cel putin asa cred eu ca nu ma prea pricep momentan miam angajat un avocat dar nu sant sigur de nimic se poate tine cont de faptul ca nu am foast niciodata prins baut la volan sau ca nu am avut nici cel mai mic accident si pe deasupra cam an toate declaratiile pe care leam dat suna ceva de genu ca eream an scoala de soferi si ca doar mutam masina de colo colodor acum ultima oara an cel de al treilea dosar ma prin pe sosea conteaza pentru instanta faptul ca mama mea este operata de cancer nu este casatorita am o sotie ansarcinata dar cu care nu sant cununat anca si ca sant singuru care antretine familia? astept raspunsul dumneavoastra va multumes
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
albinavesela, utilizator
Daca pana la data de 13 oct 2011 cand spuneti dvstra ca s-ar termina termenul de incercare ati mai savarsit vreo infractiune pentru care se va pronunta o condamnare definitiva sant incidente dispozitiile art.83 c.p.

ART. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.
#M32
buna seara va multumesc de raspunsurile de pana acum dupa cum vam spus am angajat un avocat care mia spus ca a citit dosaru si fapta pentru care care sant chemat an instanta sa antamplat an timpul cand eream an suspendare iar av meu mia spus ca am slabe sanse sa scap an schimb un alt av maia spus ca poate sami scoata o amenda din toate astea carei adevaru la ce sa ma astept
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
albinavesela, utilizator
buna seara an urma cu ceva timp am primit si raspunsul la antrebarile mere cazul sa judecat si am primit solutia dar as vrea o explicatie pe antelesul nostru al celor care nu avem de aface cu ,cuvinte de legislatie va dau si dumneavoastra verdictul si ami spuneti si mie daca am anteles bine ? eu am anteles 1 an cu suspendare si 2 de ancercare.Solutie: În baza art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 republicată, cu aplicarea art. 320 ind. 1 alin. 7 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. În baza art. 71 alin. 1 şi 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal, din momentul în care hotărârea de condamnare a rămas definitivă şi până la terminarea executării pedepsei, până la graţierea totală sau a restului de pedeapsă ori până la împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei. În baza art. 81 alin. 1 Cod penal şi art. 82 alin. 1 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii de 1 an, pe un termen de încercare de 3 ani, compus din cuantumul pedepsei închisorii aplicate şi o perioadă de 2 ani. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă executarea pedepselor accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În temeiul art. 359 alin. 1 Cod procedură penală, atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii prevăzute de art. 83 Cod penal. În temeiul art. 359 alin. 2 Cod procedură penală, dispune emiterea unei comunicări scrise către condamnat, prin care i se atrage atenţia asupra dispoziţiilor a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 800 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.
va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ca nu prea anteleg ce zice si as mai avea o antrebare daca acum dupa asta mai am anca doua dosare tot pentru conducere fara permis ce se antampla daca ajung an instanta ce anseamna ca se contopesc si cum sar contopi an cazul meu mentionez ca celalalte doua dosare care trebuie sa vina sant facute an nainte de a ma judeca pentru dosaru asta de mai sus astep raspunsul dumneavoastra va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
albinavesela, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii pedepsei- anulare permis de conducere GeorgianaD GeorgianaD Buna ziua, va rog sa ma lamuriti ce inseamna aceasta suspendare a executarii pedepsei! 09/02/2011 Condamnare Solutie: Condamnă pe inculpatul D. G. pentru ... (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumuri publice chelugeorgiana chelugeorgiana Sotul meu a fost prins de 3 ori circuland fara permis si de fiecare data i s-a intocmit dosar penal. La primul a primit 8 luni inchisoare, la al doilea 1an si ... (vezi toată discuția)
Hotarare/dosar penal/in baza art. 87al1 din oug 195/2002 mirceapmf mirceapmf 04.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: S2 C 2 A Tip solutie: Admis apel Solutia pe scurt: Dp.231/A- În baza art. 386 alin. 1 C.p.p. respinge ca nefondată ... (vezi toată discuția)