avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... aducerea copilului din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

aducerea copilului din strainatate

buna ziua.am o nepotica de 2 ani si este nascuta in spania are certificat de nastere si livret spaniol.tatal copilului a recunoscut fetita la nastere in spania si acum nu mai este de gasit.nepoata mea si fetita ei sant la ora actuala in spania si doresc sa vina in romania impreuna.,se poate sa vina si fara acordul tatalui daca tatal nu se afla in spania si nici nu stim unde este acuma.ce acte ar trebui ca sa poata aduca fetita in tara? va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:41, 28 Septembrie 2012
Are nevoie de titlu de calatorie sau pasaport, astea nu le obtine decat cu acordul tatalui sau o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acest acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort paval paval Buna ziua Sora mea sta cu un italian dar nu este maritata cu el,au o fetita impreuna dar el mai are un baiat din prima casatorie din care nu a divortat.Sotul ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt calatoria minorului flr_florentina flr_florentina buna ziua,am o intrebare sotul meu are o fetita din prima casatorie care este la mama ei ele locuind in italia,sotul meu vrea sa aduca fetita in tara pe ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vin cu copilul in romania edithloprich edithloprich Buna Seara. sun in spania de 8 ani acum un an am nascut o fetita nu am reusit sa ii face acte romanesti dar in schimb le are pe cele spaniole ,in acte este ... (vezi toată discuția)