avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis suspendat 90 de zile fara drept de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis suspendat 90 de zile fara drept de circulatie

In 13 iunie 2012 am condus auto personal, am trecut pe culoarea rosie a semaforului deoarece vizibilitatea era obturată de frunzele unui copac , si am produs un accident de circulatie. In masina pe care am acrosat-o era si o doamna care a afirmat ca s-ar fi ranit la maxilar in urma accidentului. Doamna a apelat 112 si a mers cu salvarea la spital. A doua zi s-a externat. La sosirea echipajului de politie, etilotestul in care am suflat mi-a indicat 0,28 mg l in aerul expirat. La IML prima proba 0,28 si a doua 0. Permisul mi-a fost retinut pentru 90 de zile, fara drept de circulatie. Persoanele din masina pe care am avariat-o si care a fost reparata pe RC -ul meu, nu au depus plangere in termenul celor 60 de zile si nici nu s-au prezentat conform citatiei. Am discutat in prealabil cu acestia si ne-am impacat, fara a atesta acest fapt printr-o hartie oficiala. Avand in vedere ca termenul de depunere a plangerii a trecut, rezultatele IML nu intra sub incidenta legii penale, in ce conditii pot recupera permisul dupa 120 de zile in conditiile in care mi s-a spus ca nu pot da examen pentru recuperare permis, si am avut deja permisul suspendat 120 de zile fara drept de circulatie ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Radu_Bogdan , utilizator 17:55, 28 Septembrie 2012
In cazul in care partile se impaca procurorul emite o solutie de neincepere in baza careia vi se restituie permisul.Se poate incerca si trimiterea unei cererei catre procuror pentru a infirma masura suspendarii insa e cam tarziu.
Va multumesc pentru raspuns. Dupa accident, in a doua zi, soferul masinii pe care am avariat-o mi-a spus ca doamna care este ranita s-a externat si ca nu e grav, si mi-a solicitat suma de 1000 de euro pentru a recupera "cheltuieli" ocazionate de accident, si pentru a nu depune plangere. Cand le-am dat suma de bani, nu am incheiat niciun acord scris. Ei la politia rutiera au scris ca nu depun plangere. Politia rutiera a dat dosarul la cercetari penale, sens in care a primit nr de Parchet. Partea vatamata nu s-a prezentat nici la citatia trimisa de cercetarile penale ulterior, nu exista acte medicale la dosar si au trecut si 60 de zile, termen in care puteau depune plangere. Eu de la politia rutiera nu am primit inca nicio amenda, nicun proces verbal, doar autorizatie de reparatii si dovada de retinere permis fara drept de circulatie. Daca vine NUP, nu stiu daca va fi deajuns ca sa solicit restituirea permisului avand in vedere ca au trecut 120 de zile fara acesta si fara drept de circulatie. Deci ar trebui ca dupa solutionarea aspectelor de natura penala, sa astept sa mi se emita si procesul verbal de la politia rutiera si eventual sa vina si amenda prin posta, sau toate astea vor fi precizate in comunicarea procurorului de NUP ? Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
Radu_Bogdan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului utilizatorDragos utilizatorDragos Buna ziua , sunt cercetat pentru fuga de la locul accidentului , eram intr-o localitate si un biciclist nu a vazut ca eram in depasirea lui si a incercat sa ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, vatamare din culpa, nup - se mai suspenda/anuleaza permisul? cyan cyan daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei ... (vezi toată discuția)
Vatamare, parasirea locului accidentului Giovvv Giovvv Buna ziua , sunt cercetat de catre politie: vatamarea corporale din culpa si parasirea locului accidentului! Eu vreau sa impac cu ranitul si asa stiu atunci ... (vezi toată discuția)