avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare, parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare, parasirea locului accidentului

Buna ziua ,
sunt cercetat de catre politie: vatamarea corporale din culpa si parasirea locului accidentului!
Eu vreau sa impac cu ranitul si asa stiu atunci cade vatamarea din dosar numai parasirea locului accidentului ramane .
Mentionez ca am facut teste si a iesit 0 n-am consumat alcool iar ranitul era mort de beat dupa testele de alcolomie! "Ranitul era un cioban si a fost cazut langa drum intr-un sat, era ceata si intuneric ,eu nam vazut nimic numai politia zice ca am calcat pe piciorul lui si sa spart " . Am primit dovada fara drept de circulatie.

1.Ma intereseaza daca impac cu ranitul,cade si parasirea?
2.Am aflat ca a primit 90 de zile ingrijiri medicale , cat sa ofer, ce sa ofer pentru el ca sa ne impacam?
3.Ce o sa intampla cu permisul de conducere?
:((

Cel mai recent răspuns: Giovvv , utilizator 21:03, 11 August 2013
Parasirea locului accidentului este o infractiune la regimul rutier, astfel incat, chiar daca va impacati cu partea vatamata pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa, cea la regimul rutier este o infractiune pentru care legea nu prevede posibilitatea impacarii partilor.Veti fi cercetat pentru parasirea locului accidentului, daca veti recunoaste fapta asa cum vi se prezinta de catre organele judiciare si va veti mentine aceasta pozitie si in fata instantei de judecata, atunci puteti sa va prevalati de disp.art. 320 indice 1 alin.7 din CODUL DE PROCEDURA PENALA si veti primi o pedeapsa de cateva luni, cu suspendare conditionata, asta daca nu mai aveti antecedente penale.Impacarea partilor pentru vatamarea corporala va inceta procesul penal doar pentru aceasta infractiune, nu si pentru infractiunea la regimul rutier.Permisul ramane suspendat pana la finalizarea dosarului penal.
Am inteles multumesc pentru informatii .

In legatura cu permisul se poate anula in acest caz ?
Dumneavoastra ce credeti in cat timp se finalizeaza dosarul daca impac cu ranitul?

Cu stima!
Nu, permisul este doar suspendat pe toata durata procesului penal , pana vi se da o solutie definitiva .In mod normal, cercetarea penala dureaza aproximativ 6 luni de zile , adica , ma refer la timpul in care dosarul se va afla pe rolul Politiei dar, din punctul meu de vedere, exista posibilitatea sa se solutioneze si mai rapid in functie de probele pe care le au si numarul dosarelor penale de solutionat...apoi aproximativ 60 de zile la procuror iar la instanta , daca procedura de citare e completa de la primul termen si mergeti pe recunoastere, se termina de la termenul respectiv.
Eu sincer ca sa termine mai repede povestea asta aleg recunoasterea.
Dar dupa solutia definitiva se poate anula permisul?
Inca o ultima intrebare mai am , in acest caz cum sa intamplat ce sa ofer pentru ranitul ca sa impace ?
Multumesc!
Daca dosarul ajunge in instanta si sunteti condamnat, in urma condamnarii ramase definitive permisul se va anula.

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului si vatamarea corporala din culpa Giovvv Giovvv Buna ziua , sunt cercetat de catre politie: vatamarea corporale din culpa si parasirea locului accidentului! Eu vreau sa impac cu ranitul si asa stiu atunci ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis pe un drum public si accident neamtualin neamtualin Buna ziua , am si eu o intrebare .. am condus pe un drum public o masina nu am avut permis de conducere si am intrat intr-un copac .. mai era cineva cu ... (vezi toată discuția)
Accident DinuPinzaru DinuPinzaru Am avut in urma cu 3 luni un accident. Mi.a sarit in fata masinii un baiat care era beat. Am oprit masina sa vad ce a patit . Nu avea nimic. Mi.a zis sa merg ... (vezi toată discuția)