Mama mea a dat nastere la patru fiice , printre care si eu, fiind cea mai mare.Afacut doua fete cu un tata, iar doua cu celalat.Diferenta intre noi mai mari este de 13ani.Noi am crescut intr-o Casa de copii, ele au crescut langa mama.Nu doresc sa pun accent pe acest fapt, ci doar sa va fac o intrebare.In urma cu o saptamana ,mama i-a facut un act la notariat uneia dintre surorile mai mici, de vanzare cumparare a casei.Noi celelalte am aflat ulterior, cand aceasta,adica sora ,parasise deja tara.Putem, s-au pot face recurs ,ori contestatie?!,sau ce mai pot face daca mama a procedat la acest gest.:(
Nu este normal ca mam dumneavoastra sa nu aiba sprijin. Mergeti la un avocat si explicati totul. Sora voastra are obligatia de a avea grija de mama. De a o intretine. Demonstrati ca aecasta vanzare-cumparare s-a facut fictiv (odata obligatia de intretinere si a doua, banii "primiti" de mama dumneavoastra, care de fapt nu i-a primit).
Nu am mentionat ca aceasta sora ii trimite mamei lunar cate 100 de lire .Mai nou, i-a trimis mamei bani sa faca gard forjat ,desi casele tind sa se darame de de la pod pana la jumatate,
Situatia se schimba din punctul meu de vedere. Poate alte persoane vad altfel, dar eu vad ca sora chiar are grija de mama voastra. Faptul ca ii trimite lunar bani (100 de lire pentru intretinerea personala) si bani pentru a ingradi proprietatea (intai asa se face, pentru a preintampina eventualele incalcari ale proprietatii) nu este deloc de neglijat. Mai ales ca intr-un timp atat de scurt se ocupa de reparatii. Mama dumneavoastra trebuie sa fie in siguranta acolo, iar sora dumneavoastra este nevoita sa munceasca in strainatate pentru ca aici nu stiu daca mai gaseste ceva. Dupa acel gard, urmeaza si repararea casei. Nu are de unde atatia bani sa le rezolve pe toate.
Mama nu era obligata sa-si imparta bunul propriu cu toti copiii. Are dreptul sa-si vanda locuinta oricui doreste.
Succesiune
iuly69
Va rog mult sa-mi spuneti daca mama mea are dreptul de mostenire dupa moartea mamei sale [bunica mea]daca exista un act de vanzare cumparare facut unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri
relu65
Buna ziua.Tatal si mama mea au decedat.In timpul vietii ei au facut act de vanzare cumparare fratelui meu pentru casa in care au locuit.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)