avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Legea 448/2006
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Legea 448/2006

Buna ziua,

Detin un certificat pentru persoane cu handicap gradul II accentuat si fiind angajata unei companii nu ar trebui sa mi se opreasca impozitul pe salariu. Sunt angajata de un an de zile, nu am stiut lucrul acesta, l-am aflat de curind, intrebarea mea este cum as putea recupera impozitul pe aceste luni, carei institutii ar trebui sa ma adresez, cumva Casa de Pensii?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
Chessycat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:17, 29 Septembrie 2012
Pentru a beneficia de facilitatile l nr 48/2006 respectiv art 26,este necesar sa va prezentati la serviciul specailizat din cadrul primariei locale,unde veti depune documentele justioficative in baza carora vi se va intocmi dosar de evidenta vi se va elibera adeverinta pentru a beneficia de facilitatea scutirii de la plata impozitului de venit,adev erinta pentru transport gratuit /CFR
De facilitaile L nr 448/2006 puteti beneficia numai dupa intocmirea dosarului,astfel incat sumele percepute drept impozit pe salariu nu le puteti recupera
Am deja inregistrat la Primarie dosarul, intrebarea mea este de unde as putea recupera banii opriti pe impozitul pe venit fiindca in aceea perioada avem acel dosar si certificat
Compania la care lucrati a aplicat scutirea de impozit incepand cu data de la care ati dus dovada ca puteti beneficia de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe salarii 1-2 1-2 Hipoacuzia neurosenzoriala bilaterala medie-severa este considerata un handicap in Romania? Daca da, care ar fi procedurile pentru scutirea de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoana cu handicap accentuat souldurwan souldurwan Modalitati tehnice contabile de scutire impozit - buna ziua am o intrebare tehnica, am certificat de persoana cu handicap accentuat deci poti fi scutita de la ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladiri pentru persoane cu handicap rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Locuiesc cu parinti intr-un imobil la bloc, apartamentul este pe numele parintilor, eu sunt o persoana cu gradul de handicap grav, as dori va rog ... (vezi toată discuția)