avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare, insolventa..toate problemele posibile!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare, insolventa..toate problemele posibile!

Buna ziua
In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori.
Eu m'am restrat din societate pentru ca nu eram de acord cu deciziile asociatului. Retragerea s-a facut doar in fapt nu si in acte
Asociatul meu s-a ocupat de societate iar eu mi-am gasit un loc de munca. M-a asigurat ca are toate actele depuse la zi. De curand am aflat ca nu este asa, societatea fiind in curs de lichidare la registrul comertului cu nenumarate datorii la stat si furnizori, bilantul nedepus din 2006. toate contractele, facturile, biletele la ordin, cec'urile etc au fost semnate de el.
Tinand cont ca societate este in curs de lichidare, poate si lichidata deja ce pot face sa ies din firma daca asociatul meu este de acord? ii pot vinde partile mele sociale?
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat sau orice altceva!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Duddi , utilizator 14:30, 23 Ianuarie 2009
Daca firma mai exista puteti sa ii cesionati partile dvs sociale.Cesiunea este un act sub semnatura privata dar trebuie inregistrata la Oficiul Registrul Comertului
Exista vreun model de cesionare a partilor sociale?
Vreau sa fie totul in regula din puct de vedere juridic, merg eu la registrul comertului si depun ce trebuie.
Cum aflu daca firma mai exista? Tot la registru?
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala - executare silita Duddi Duddi Buna ziua, In februarie 2005 am infiintat o societate comerciala (SRL), 2 asociati cu drepturi si obligatii egale (50%-50%) In urma neintelegerilor eu am ... (vezi toată discuția)
Lichidare din oficiu andyor andyor Buna ziua, La un moment dat am fost asociat unic intr-o societate, la un moment at am adus un asociat, iar la o peroada mi-am cesionat toate partile ... (vezi toată discuția)