avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Aprobare concediu fara plata in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Aprobare concediu fara plata in invatamant

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma consiliati in vederea luarii unei decizii la nivel de Consiliu de Administratie.
In data de 16 aprilie 2012,mandatul doamnei director a expirat si a fost preluat de catre un alt director.Din acea data fosta doamna director a intrat in concediu medical pana in prezent si a efectuat cele 90 de zile in data de 22 septembrie 2012) si ulterior a trimis o cerere de concediu fara plata pe un an la care Consiliul de Administratie trebuie sa acorde sau nu avizul.Cererea a fost facuta la ISJ in data de 24 septembrie iar astazi am fost instiintati.Problema pe care o avem este ca fosta doamna director nu a predat directiunea noului director,exista o actiune in instanta pentru prejudicii financiare,are imprumut la CAR neachitat din luna ianuarie,imprumut pe care sunt somati deja girantii-cadre didactice ale scolii,rate la banci care lunar instiinteaza telefonic scoala,iar toate notificarile trimise prin posta catre fosta doamna director s-au intors la scoala nefiind preluate.Nu avem alta modalitate de a lua legatura cu dansa deoarece a imputernicit un membru al familiei pentru ridicarea drepturilor salariale si pentru inmanarea concediilor medicale.

Sunt membru in CA si intrebarile mele sunt :
Ce putem face in aceasta privinta?
Care este legislatia prin care putem refuza concediul fara plata?
Care sunt repercursiunile asupra membrilor CA in cazul avizarii sau neavizarii acestui concediu?

Legislatia prevede ca respingerea se face cu acordul sindicatului sau daca acest concediu aduce prejudicii unitatii.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 29 Septembrie 2012
Potrivit art.255 alin.6 din Legea nr.1/2011, personalul didactic titular cu contract pe perioada nedeterminata poate beneficia de concediu fara plata pe timp de un an scolar, o data la 10 ani, cu aprobarea unitatii de invatamant sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, cu rezervarea postului pe perioada respectiva.

Legislatia nu prevede situatiile in care se poate refuza acordarea CFP-ului , ci doar dreptul salariatului la asa ceva.
Parerea mea este ca, angajatorul nu este obligat sa acorde salariatului concediu fara plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt profesor titular si am solicitat un an de concediu ... Cristina Elena Constantin Cristina Elena Constantin Buna ziua! Sunt profesor titular si am solicitat un an de concediu fara plata pentru studii in baza art. 279 din LEN. Juristul ISJ mi-a comunicat ca in ... (vezi toată discuția)
Acordarea restantei concediului de odihna in invatamant ionut_darius ionut_darius Sunt secretar al unei scoli si ma confrunt cu urmatoarea situatie: - la 01.09.2010 s-a transferat la unitatea noastra scolara, prin restrangere de activitate, ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora director scoala Lauramoro Lauramoro Am citit cu atentie legislatia stufoasa privind plata cu ora in acest an scolar si as vrea si o alta parere!In scoala noastra un profesor titular doreste 2 ore ... (vezi toată discuția)