avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordarea restantei concediului de odihna in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordarea restantei concediului de odihna in invatamant

Sunt secretar al unei scoli si ma confrunt cu urmatoarea situatie:
- la 01.09.2010 s-a transferat la unitatea noastra scolara, prin restrangere de activitate, un cadru didactic. Tot de la 01.09.2010 a primit de la ISJ aprobare de concediu fara plata pentru studii, pe intreaga perioada a anului scolar .
- prin cererea cadrului didactic aprobata de ISJ, acesta a revenit la post incepand cu data de 01.02.2011. La scoala insa s-a prezentat incepand cu data de 07.02.2011.
Pentru perioada 01-06.02.2011 cadrul didactic solicita la unitatea nostra concediu de odihna restant in urma activitatii desfasurate in anul anterior la unitatea de unde s-a transferat.
Neclaritatile care le am si pentru care cer ajutor sunt:
- se poate aproba concediul restant de unitatea nostra scolara ca numar de zile
- cine va plati pentru concediul restant de odihna: unitatea noastra scolara sau unitatea de la care s-a transferat.
Mentionez ca la 31.08.2010 cadrul didactic si-a incheiat contractul de munca cu unitatea de la care s-a transferat, iar cu unitatea noastra a deschis contract de munca incepand cu 01.09.2010.
Parerea mea este ca unitatea de la care s-a transferat trebuie sa-i acorde compensatia corespunzatoare concediului de odihna neefectuat datorita incetarii contractului de munca. Unitate nostra scolara nu-i poate acorda concediu restant deoarece acesta nu s-a transferat in timpul anului scolar iar prima zi de munca a cadrului didactic la unitatea nostra scolara este solicitata ca fiind prima zi din concediul restant.

Va multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:36, 7 Martie 2011
Se poate aproba concediul restant, in baza unui inscris din partea scolii de la care s-a transferat, numai in perioada vacantelor. Despre ce bani e vorba, daca a incasat indemnizatia de concediu aferenta anului scolar 2009-2010? Daca nu a plecat in concediu, nu inseamna ca nu a luat banii, iar acum mai are dreptul la zile libere si atat.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
elena138, utilizator
De la unitatea respectiva am o adeverinta ambigua la care am facut revenire dar inca nu mi s-a raspuns. Din aceasta reiese ca a beneficiat doar de 17 zile co.
Sa inteleg de la dumneavoastra ca pot sa-i acord zile libere in vacanta in baza concediului restant de la alta unitate. Va rog frumos sa-mi spuneti si baza legala daca se poate, deoarece eu am citit si codul muncii si normele ce se aplica in invatamant si nu am gasit nimic legat de acest caz.
Va multumesc.
Legea 1/2011, ART. 267
(1) Cadrele didactice beneficiază de concediu anual cu plată, în perioada vacanţelor şcolare, cu o durată de 62 de zile lucrătoare; în cazuri bine justificate, conducerea unităţii de învăţământ poate întrerupe concediul legal, persoanele în cauză urmând a fi remunerate pentru munca depusă.
(2) Perioadele de efectuare a concediului de odihnă pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administraţie, în funcţie de interesul învăţământului şi al celui în cauză, dar cu asigurarea personalului didactic necesar pentru desfăşurarea examenelor naţionale.
(3) Neefectuarea concediului anual dă dreptul la efectuarea concediului restant în vacanţele anului şcolar următor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul legal in invatamant?... ViorelaAbrudan ViorelaAbrudan Buna ziua, sunt cadru didactic la o scoala, din cate stiu legea prevede 62 zile lucratoare pe an scolar. Pana la terminarea cursurilor s-au efectuat 15 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna invatamant Radamante Radamante ART. 267(legea 1/2011) (1) Cadrele didactice beneficiază de concediu anual cu plată, în perioada vacanţelor şcolare, cu o durată de 62 de zile ... (vezi toată discuția)
Plata concediului in invatamant salgeta salgeta Plata pentru concediul de odihna se face anticipat, nu? Cum se poate califica o primarie care vireaza banii esalonat, luna de luna, cu pretextul ca e o... ... (vezi toată discuția)