avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Am doi copii cel mic sta la mine si cel mare sta la mama cel mare e la facultate in afara de tara si cel mic e la liceu in Bucuresti pot fi obligat sa platesc pensia alimentara pentru cel mare care este la facultate ?
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 22:00, 28 Septembrie 2012
daca este sub 22 de ani, da.
Noul cod civil :
art. 499 alin 3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani(de unde 22?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma aflu și eu în următoarea situație: din prima ... Florin 69 Florin 69 Buna ziua. Ma aflu și eu în următoarea situație: Din prima căsătorie am o fata de 24 de ani, iar în prezent sunt recăsătorit și am un băiat de 5 ... (vezi toată discuția)
Refuz intretinere 19 ani sabin25 sabin25 Se da urmatoarea situatie; Tanar 19 ani, tatal decedat dupa ce au divortat, mama l a dat afara din casa si refuza sa plateasca intretinerea acestuia pe ... (vezi toată discuția)
Vãrsta maxima pensie întretinere cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Care este vârsta maximă până la care un părinte datorează întretinere pentru copil 26 sau 26 ani, pentru că în nici în noul Cod civil nici în art.94 ... (vezi toată discuția)