avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Ma aflu și eu în următoarea situație: ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Ma aflu și eu în următoarea situație: Din prima ...

Buna ziua.
Ma aflu și eu în următoarea situație:
Din prima căsătorie am o fata de 24 de ani, iar în prezent sunt recăsătorit și am un băiat de 5 ani.
Fata mea a terminat în anul 2020 Facultatea de limbi străine din cadrul Universității București, iar anul acesta, 2021, termina si Facultatea de Farmacie din București.
După terminarea Facultății de Farmacie mai sunt obligat sa plătesc pensie alimentara, având în vedere ca în prezent am un copil minor în întreținere?
Mulțumesc frumos.
buna ziua,
sunteti obligat sa-i platiti studiile pana la implinirea varstei de 26 de ani.
o zi faina!
Buna ziua,

Articolul 499 alin. 3 din Codul civil, prevede ca:
"
Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.”

Daca fiica dvs. nu mai urmeaza si alte studii dupa terminarea facultatii de farmacie, nu mai sunteti obligat sa ii platiti pensie de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, ... David2509 David2509 O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, o fiică şi un fiu. Copiii rămân sub îngrijirea mamei, tatăl fiind obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Lamuriri plata pensie de intretinere ionut2425 ionut2425 Buna ziua. Am nevoie de lamuriri intr-o problema de pensie de intretinere. Am divortat in 2003, fetita in varsta de 9 ani a ramas la mama, eu trebuind sa achit ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie alimentara de intretinere. ContSters367790 ContSters367790 Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am avut de platit pensia alimentara de intretinere pentru o fata pana la imolinirea varstei de 18 si apoi pana la ... (vezi toată discuția)