avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ocupare abuziva spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ocupare abuziva spatiu comun

salut! apartin de o asociatie de propietari pe o scara cu 10 nivele a cate 4 apt pe nivel. acum 2 ani s-a hotarat sa se renunte la ghena de gunoi de la fiecare nivel. acel spatiu s-a acordat unor vecini fara acordul meu. au explicat ca au facut o comisie care a hotarat sa-i dea spatiu vecinului . cum trebuie sa procedez pt a evacua pe respectivii din acel spatiu. mentionez ca nu vreau acel spatiu pt mine
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 18:09, 29 Septembrie 2012
Ghena de gunoi reprezinta parte comuna ,care poate fi eventual inchiriata pe diferite perioade de timp 7,25,49 ani ,numai cu acordul tuturor proprietarilor care au dreptul sa beneficieze si sa utilizeze acel spatiu
păi, dacă ghena de gunoi e parte comună și se exploatează în comun pt. nevoile acelor co-proprietari/a tuturor proprietarilor acelei scări :
1) cine i-a dat dreptul Asociației să ”acorde” ea, așa cu de la ea putere acel spațiu unora din co-proprietari ?! Cumva Adunarea Generală ? NU, sub nicio formă, Asociația NU poate dispune de așa ceva.Dreptul de co-proprietate al celorlalți unde e ? Doar așa scrie-n Contractul dvs. de Vânzare-Cumpărare.
2) solicitați ÎN SCRIS documente în acest sens Asociației de proprietari.Când le primiți, verificați-le, dacă scrie așa ceva acolo (?!) ESTE nelegal, netemeinic.Este un ABUZ al Asociației.Verificați ce scrie în dreptul numelui dvs. și al altora ca și dvs.
3) solicitați Asociației eliberarea DE ÎNDATÃ a acelor foste ghene și folosirea lor de către toți co-proprietarii.



Se pot inchiria spatiile si pentro o luna, sau un an, nu doar pentru 200 de ani.
Cereti presedintelui asociatiei sa stabileasca o chirie pentru acele spatii, iar banii pe care ii incaseaza sa ii foloseasca pentru reparatiile din condominiu, nu sa le lase gratuit.
n53 a scris:

2) solicitați ÎN SCRIS documente în acest sens Asociației de proprietari


Care apreciati ca este temeiul juridic in baza caruia sustineti obligatia in sarcina asociatiei de proprietari pentru a depune documente scrise ?
Art 10 din L nr 230/2007 prevede dreptul in favoarea proprietarului
sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces la cerere,la orice document al acesteia

Concret asociatia are obligatia sa puna la dispozitie spre analiza proprietarilor documentele
nu de a desfasura demersurile de redactare acte /multiplicare facturi ,care necesita fonduri suplimentare care impovareaza costurile repartizate proprietarilor

@thran
Se pot inchiria spatiile si pentro o luna, sau un an, nu doar pentru 200 de ani.



In conformitate cu decizia Deciziei CCR 1514 / ian.2012.Nicio parte din proprietatea comuna nu se poate vinde
Spatiile parte comuna pot face obiectul unei concesiuni/locatiuni ,in situatia obtierii acordului a 50+1 din proprietarii de pe scara/tronson/cei direct afectati

LEGE nr.219 din 25 noiembrie 1998
privind regimul concesiunilor
Art. 30. - (1) Contractul de concesiune va fi încheiat în conformitate cu legea română, indiferent de naţionalitatea sau de cetăţenia concesionarului, pentru o durată care nu va putea depăşi 49 de ani, începând de la data semnării lui.



Este greu credibil ca asociatia de proprietari sa accepte sa demareze diligente pentru incheierea formalitatilor de inchiriere spatiu parte comuna pentru o perioada de o luna
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
ynocentta, utilizator
am fost la asociatie cu legea care spune ca nu poate fi folosita decat cu acordul tuturor vecinilor inclusiv cei de sus si jos si a spus ca au facut o comisie prin care au hotarat sa-i cedeze vecinului spatiu. consider ca este un abuz si rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez lelal pt ca acel spatiu sa nu mai fie folosit. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Bloc de locuințe (ap de proprietari ) dar fără asociație de proprietari constituita juridic sau nu Proprietar2017 Proprietar2017 Am un apartament cu 2 camere la etajul 1 ,apartament situat intr un bloc care de la revoluția și pana azi nu a făcut și nu face parte din nici o ... (vezi toată discuția)
Părțile comune ? Fuica Nicusor Fuica Nicusor Am un fișet (metalic),de 28 ani la ghena de gunoi etc. 3 al unui bloc de 8 nivele și nu sunt singurul mai sunt la alte nivele , eram ca o familie , cand o ... (vezi toată discuția)
Cai legale de pastrare a uscatorului din condominiu petronela_saba petronela_saba buna ziua, Sunt proprietar de apartament, locuiesc la etajul 8, sunt vecina cu spatiul ce are destinatia de uscator din constructie pe care il folosesc in ... (vezi toată discuția)