avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Părțile comune ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Părțile comune ?

Am un fișet (metalic),de 28 ani la ghena de gunoi etc. 3 al unui bloc de 8 nivele și nu sunt singurul mai sunt la alte nivele , eram ca o familie , cand o nouă vecina dupa ce sa certat si reclamat 6 familii din scară m-a luat la rând cu fisetul. Cfr legi 196/2018,cu ce modific destinația spațiului de la ghena?
Cel mai recent răspuns: cristiibm , utilizator 10:18, 25 Octombrie 2020
Ignorati chestiunea.
Nu ati modificat cu nimic destinatia spatiului comun.
Totusi, daca vecina nu mai poate de dorul reclamatiilor, discutati intre dvs., hotarati acest lucru in AG a membrilor, sa fie ceva oficial si pur si simplu inchiriati de la as. prop. 0,5 - 1 mp cat ocupa acel fiset, la fel sa procedeze si ceilalti. Valoarea chiriei sa fie stabilita de comun acord( 1-5 lei/luna), Sumele colectate alimenteaza un fond de reparatii si imbunatatiri ale proprietatii comune.
Unde este lege nu este tocmeala
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul vecinilor ,al asociatiei de proprietari
Partea comuna de condominiu poate fi utilizata de catre proprietar prin incheiere de contract de inchiriere sau de folosinta


Fuica Nicusor a scris:

Cfr legi 196/2018,cu ce modific destinația spațiului de la ghena?

Lasati schimb de destinatie. E mai simplu de aratat altfel.

Dvs incalcati disp art 38 alin (1) "Fiecare proprietar din condominiu poate folosi,[...]părțile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalți proprietari[...]
Prin amplasarea unui obiect oriunde pe partea comuna, ingraditi dreptul celorlalti proprietari de a păși in spatiul ocupat de acel obiect. E suficient.
Asta înseamnă că și covorasele de la uși plus florile din scară au același regim cu fisetul meu .
Doamna,
Mai sus v-am sfatuit ceva. De ce doriti sa-i dati "apa la moara" vecinii carcotase, de ce sa purtati discutii interminabile cu dansa? Faceti ceva oficial:
In urmatoarea AG puneti si problema inchirierii acestor spatii. Majoritatea vecinilor vor fi de acord, vecina dvs. o sa voteze "pentru contra" si cu asta basta - este asa de greu?

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog sa- mi spuneti in ce conditii se face schimbarea ... Tanpartenie@yahoo.com Tanpartenie@yahoo.com Buna seara, Va rog sa- mi spuneti in ce conditii se face schimbarea destinatiei uscatoriei de la parterul unui bloc. Un proprietar care are o firma vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva spatiu comun marinocu marinocu salut! apartin de o asociatie de propietari pe o scara cu 10 nivele a cate 4 apt pe nivel. acum 2 ani s-a hotarat sa se renunte la ghena de gunoi de la fiecare ... (vezi toată discuția)
Hol bloc / spatii comune Carlo1115 Carlo1115 Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu nr articolului care reglementează folosirea spatiilor comune (în ceea ce ma privește holul blocului) din legea ... (vezi toată discuția)