avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa fac?

buna am o problema ,si nu stiu cum sa o rezolv.
Am trait in concubinaj din care a rezultat un baietel ,pt ca nu ne mai intelegeam am hotarat sa ne despartim.
Eu vreau sa plec sa muncesc in italia dar tatal nu vrea sa imi dea procura,nu lam dat in judecata pt pensie alimentara,si nu am pretentie la nimic imi doresc doar sa imi dea procura.
El nu are un comportament prea frumos cu copilul deci imi este frica sa il las cu el,pt ca se enerveaza repede si devine violent.
Ce demersuri trebuie sa fac pt.a imi lua copilul cu mine.
Introduceti actiune pentru exercitarea autoritatii parintesti numai de catre dvs.
Astfel , nu veti mai avea nevoie de acordul lui ca sa parasiti tara.
Trebuie sa mai stiti ca este destul de greu sa obtineti asta in conditiile in care regula este ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca. Va trebui sa spuneti care sunt motivele temeinice ( si sa probati) pentru care tatal nu poate exercita autoritatea parinteasca.
Sfatul meu este sa va angajati un avocat intrucat procesul nu va fi unul usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Copiii pe numele tatalui iar parintii sunt desparțiți MariaD25 MariaD25 Am o cumnata, are 3 copilasi, sunt pe numele tatalui, ei sunt despartit de 3 ani si ceva, tatal nu ii cauta nu le da bani nu ii ajuta cu nimic, ba mai mult o ... (vezi toată discuția)
Custodia totala copil bartmarc bartmarc Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)